Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 17 éves rokonomnak nem sikerül...

17 éves rokonomnak nem sikerült a PÁV 5 sikertelen vizsga után? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Én azt mondtam neki, 2-3 évig hanyagolja, fiatal még és bizonyos dolgokban még fejlődhet ilyen idősen.

2021. nov. 27. 08:15
A kérdező szavazást indított:
Örökre hagyja abba!
Amint lehet, menjen PÁV-ra!
Hagyjon ki néhány évet.
26 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Tényleg várjon egy pár évet és leülepszik benne, meg kicsit komolyodik , higgad és lehet hogy menni fog.

Ha akkor se megy, akkor hagyja abba végleg.

2021. nov. 27. 09:52
 2/20 anonim ***** válasza:
97%
Ha valaki ilyen PÁV-on bukik ahhoz szinte tehetség kell. Nem bántani akarom de mivel fiatal így még betudható annak hogy fejben túl fiatal ehhez az egészhez mert 17 évesen én véleményem szerint még nagyon korai az hogy valaki vezessen. Most nyilván magába van zuhanva meg dühös meg szíve szerint újra próbálná mert idegesíti a dolog gondolom én. Én azt mondanám neki hogy akármi is van egyenlőre álljon le ezzel de ne adja fel végleg csak pihenjen rá pár évet olyan 20 éves koráig. Azt nem tudom hogy ha ennyi időt kihagy és újra kezdi nulláról tehát a KRESZT is mert ha 2 éven belül nem lesz meg a forgalmi vizsgája akkor utána a KRESZt is újra kell venni úgy tudom, meg itt a kérdés hogy mi van a PÁV-al ilyenkor ha valaki pár év után nulláról újra kezdené hogy akkor is kell-e meg ha megy forgalmira akkor is mi a helyzet. Szerintem mondd meg hogy ennek járjon utána mert ha pár év múlva nulláról eltudja majd kezdeni úgy hogy tiszta lappal már ha létezik ilyen dolog akkor így járna a legjobban, sokkal higgadtabban neki tudna ugrani és valószínű érettebb is lesz fejben.
2021. nov. 27. 10:21
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Valójában nincs is más lehetősége, mert a sikertelen PÁV 4, 2 év múlva ismételhető.
2021. nov. 27. 15:38
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Hát ez szerintem később se lesz jobb. Fiatalon tanul az ember a legkönnyebben. Ha most nem megy akkor később se. Alapból egy 30 vagy 40 éves sokkal nehezebben tanul meg vezetni. Legalábbis azt mondják az okosok minél fiatalabb annál könnyebben tanul. Ez már jobb nem lesz. 5 bukás plusz még a páv is ez azt jelenti hogy konkrétan sajnos alkalmatlan.
2021. nov. 27. 16:12
 5/20 anonim ***** válasza:
96%

Azt ő tudja, mekkora az elszánása.

Valószínűleg újra el kell majd végeznie az elméleti képzést, és újra le kell tenni az elméleti vizsgát. Ugyanis, a sikeres elméleti vizsga csak két évig érvényes, a sikeres elméleti vizsga pedig feltétele a gyakorlati vizsgára bocsátásnak. Sikertelen gyakorlati vizsga nélkül a sikeres elméleti vizsga két év után érvényét veszti, és vele az elméleti tanfolyam is. Azért írtam, hogy valószínűleg, mert úgy gondolom, hogy ebből a határidőből ki fog futni.

Egyébként, a sikertelen forgalmi vizsga két évig számítódik be a sikertelen vizsgák közé. Így az első sikertelen vizsga két év után nem számítódik be, vagyis más csak négy sikertelen vizsgája lesz, teheti az ötödik vizsgát, sikeres PÁV nélkül. Hiszen, öt sikertelen vizsga utáni további vizsgához kell a PÁV megfelelés. Csakhogy, ha eltelik két év az első sikertelen gyakorlati vizsga után, akkor több mint két év telik el a sikeres elméleti vizsga óta; azaz mégsem tehet gyakorlati vizsgát.

Ha folytatni akarja, akkor legkorábban az első sikertelen gyakorlati vizsga kétéves évfordulója előtt néhány hónappal elkezdheti az elméleti tanfolyamot; mire a gyakorlati vizsgáig jut, addigra az első sikertelen „kihal”, vagyis négynél fog tartani, lesz egy új lehetősége, PÁV nélkül. De ha a második sikertelen vizsga kétéves évfordulója előtt néhány hónappal kezdi az elméleti tanfolyamot, akkor már a „kimúlt” két sikertelen vizsga után kerülhet sor a gyakorlati vizsgára; és két lehetősége lesz. Nem tudom milyen sűrűn voltak a bukások, de ha netán megbukna az új két lehetőségen, időközben adhat új lehetőséget, ha a harmadik sikertelen vizsgája is betölti a két évet, és feledésbe merül.

2021. nov. 27. 16:26
 6/20 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem eressze el örökre. 19 évesen PÁV 2-t tettem, 22 évesen pedig PÁV 1 -et, mert kellett a céges nínós kocsihoz.

Aki a PÁV 4-en megbukik, az ne vezessen, az egész társadalom jobban jár.

2021. nov. 27. 18:29
 7/20 Munkavedelem ***** válasza:

Hogy lehet túl 5 sikertelen vizsgán, meg a Páv-on is, 17 évesen?

Kismotorra vizsgázott?

Mert autóra biztos nem.

2021. nov. 28. 07:00
 8/20 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy 18 nem közeli rokonom annyira, középiskolás még.
2021. nov. 28. 14:56
 9/20 anonim ***** válasza:
Ennek semmi jelentősége. Olyan mitha azzal jönnél nem tud le érettségizni mert még gyerek. Közbe meg mások is le tudnak, meg a jogosítvány is simán megcsinálják mások is. Nem tud vezetni ennyi. Ez egy intő jel hogy ne erőltesse. Ha véletlenül valaha kapna is jogsit de megöl valakit akkor elviszik börtönbe. És hiába sír hogy nem akarta meg kegyelmezenek meg, nem fognak. Be zárják, szóval ebből nagy baj is lehet ha ennyire nem megy a dolog.
2021. nov. 28. 14:59
 10/20 A kérdező kommentje:
6-os, ezt hogy mondjam el neki, hogy egy ismeretlen 19 évesen letette, ráadásul megkülönböztetővel jár? Nem fogja egyből érteni az összefüggést---
2021. nov. 28. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!