Mennyit kellene fizetnem egy 40km-es útért?
#9: jól számoltad...
Találomra beírtam egy taxi-kalkulátorba két címet, 36 km-es össztávra 13900 körüli ár jött ki.
Ja és igen, az autót sem koptatom feleslegesen, ha nem muszáj.
Meg ja, még mindig van +1 opció, autót venni + jogsit letenni. Ha így nem felelne meg.
A "nem szép dolog pénzt kérni" részhez hozzá tenném, hogy nem is kért pénzt a szomszéd, csupán azt, hogy az ÁLTALATOK elhasznált benzin költségét álljátok.
Ez így teljesen korrekt.
Ezzel szemben azt mondod nem akarsz hálátlan lenni.
Miközben "max ezeröccázat" adnál ami az ÁLTALATOK elfogyasztott benzin költségét sem fedezi. Tehát akkor mégis csak hálátlan vagy, hiszen a szomszéd fizet rá arra, hogy a rendelkezésetekre áll.
Azt meg csak mellékesen megjegyzem még egy építőipari segédmunkásnak is 1.500 Forint az óradíja manapság. Nyilván ezt nem lehet így kalkulálni, mert a taxi költsége alsó hangon 15 ezer lenne.
Én benzinköltség plusz egy sör (500 Ft) költséget szoktam felszámolni.
Amúgy milyen a viszonyotok a szomszéddal? Azért az se mindegy...
De semmi esetre se várható, hogy úgy fuvarozzon titeket rendszeresen, hogy még a benzin árát se dobjátok be.
Na én elkérném tőled még az órabért is és az üzemanyagot se úsznád meg ennyiből.
Egy autónak a guruló költsége az üa. megszorozva kettővel.
Mert azért kell rá gumi, biztositás, adó, javitás, vizsga stb.
Ezeket hol adják ingyen csak azért hogy egy beteget elvihessen.
Miről beszélsz??
Benned hol a jóindulat? Szívességből fuvaroz titeket a szomszéd es még neked álk feljebb?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!