Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogositvány idősebb korban....

Jogositvány idősebb korban. Nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

39 éves vagyok. Párom azt szeretné hogy csináljak jogositványt. De szerintem ebben a korban már veszélyes mert az ember reflexei, látása sokkal rosszab mint egy fiatalnak.

Ebben korban már 15-20 éves rutinnal vezetnek emberek, ami nekem nem lenne meg és ezért szerintem csak veszélyt jelentenék magamra és a közlekedésre, másokra.

2021. nov. 24. 18:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
10-es: a páromnak van jogosítványa. Csak szeretné, hogy ha elmegyünk valahova, megihasson egy sört, és én vezessek haza.
2021. nov. 24. 22:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Idefigyelj öreganyám! Van arról fogalmad, hogy hány fiatalember ábrándozik 40 év körüli nőkről?

Persze, ebben korban 15-20 éves rutin. Mikor én gyerek voltam, nem volt természetes a jogosítvány. Egy olyan nagyvárosi főutcában, ahol most gyalogátkelőhelyen zöld lámpánál is veszélyt érezve, nagy figyelemmel, és sietősen lehet átmenni az úttesten; akkoriban az úttesten fociztunk, bohóckodtunk a biciklikkel (persze, hozzánk képest jó nagyokkal, mert nem volt gyerekbiciklink). Ha néha jött egy Csepel teherautó, azt messziről hallottuk, eltakarodtunk az útjából. Mikor a szüleim megvették az első autót, használtan, én 22 éves voltam, édesapám 49 éves. Együtt jártunk autóvezetés képzésre, igen idős korában is vezetett. Én is rendszeresen vezetek, több mint 73 évesen. Soha nem volt balesetem, ha más akart ilyet játszani, kicseleztem.

Az az előnyöd megvan a mi akkori magunkhoz képest, hogy nyilván sokat utazol autóban, érzékeled, tapasztalod a forgalmat, a jármű mozgását. Meg kell tanulni a szabályokat, a főbbekről nyilván már van ismerted, és meg kell tanulni az autó kezelését.

Rossz reflexek 40 évesen? Én még sokkal idősebben is bosszantom az unokáimat ügyességi játékokban, mert legalább annyiszor nyerek, mint vesztek.

És nem kell bután hiúnak lenni. Ha valóban gyengültnek érzed a látásod, akkor szemüveg kell; nagyon mutatós keretek vannak, sokféle lencse, akár fényre sötétedő is, így nem kell külön napszemüveg. De van kontaktlencse, akár a szemed színét is változtathatod vele.

Az más, ha nem akaródzik megtanulni vezetni. Akkor ez van, ha vezetni kell, akkor igyon a férjed alkoholmentes sört. Punktum! Nincs alku.

(Szándékosan írtalak 40 évesnek, hogy felpiszkáljam a hiúságod: nem vagy te még ilyen öreg.)

2021. nov. 24. 23:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem csak arról van szó, hogy ő ihasson egy sört, hanem, hogy onnatól sok olyan dolgot is őnállóan meg tudsz majd tenni amiért eddig a párod fuvarozta a segged.

Nem tudom, hogy a felnőtt párkapcsolatok témából is átnéz-e ide valaki, de ott is nemegyszer előjött a kérdés, igaz pasikkal kapcsolatban, hogy gáz-e ha nekik nincs jogsijuk. Néhány, magukat nőnek valló hozzászóló szerint ez nem baj, mert ők szívesen hurcolásszák a pasit, de valójában igenis jó ha mindkét félnek van, és ez nem csak egy sörivásra vonatkozik, hanem onnantól egy nagybevásárlást is elintézhetsz, és nem kell várnod a pasira, vagy egy hosszabb uton is megoszthatjátok a vezetést. Annó az exemtől én is sokkszor megkaptam, hogy azért kell nekem menni a boltba, mert nekem van jogsim. Mostani barátnőmnek van jogsija, és nagyon jó mikor én is pihenhetek.

2021. nov. 24. 23:16
 14/16 A kérdező kommentje:
Én vagyok a "férfi". Pesten lakom, így idáig nem volt szükségem autóra/jogosítványra. Mindenhová BKK-val járok. A barátnőm vidéki, és szeret sörözni.
2021. nov. 25. 00:38
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, abból, hogy "megihasson egy sört" mindenki azt hitte, hogy te vagy a nő. :D

Egyemmeg...jaaaj nem kéne nevessek. :(

De a 12-es válaszoló hatalmas forma. :D

2021. nov. 25. 17:17
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy te vagy a "férfi". Akkor mi jogon tétovázol? Nőként, mérlegelhetnél, dönthetnél a nem mellett is, akár erélyesen kimondva, lezárva a témát. Így viszont megkaptad a felvetésnek tűnő parancsot, le van véve a válladról a teher, nem kell gondolkodnod, irány a legkorábbi időpontban tanfolyamot indító autósiskola. Választottál volna BKV villamosvezető barátnőt, akkor még utazási kedvezményt is kapnál a jól megszokott helyi közösségi közlekedési eszközökre.
2021. nov. 25. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!