Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kifizetnétek az okozott kárt,...

Kifizetnétek az okozott kárt, vagy nem az én hibám?

Figyelt kérdés

Magánterületen, sorompós áthajtás, a betonra festett STOP felirattal, és pirosan vagy zölden világító lámpa amely értelemszerűen azt mutatja, hogy áthajthatok e.

Megérkeztem a címre, a sorompó nyitva, a lámpa zölden világít.

Sehol senki, megállás nélkül behajtottam.

Egyszer csak csattan a kocsin a sorompó (az A oszlopra csapódott, a tető részt találta el)

A kocsinak nem lett baja, a sorompó letört.

A cég szerint az én hibám, mert nem álltam meg a stopnál.

Bár ez magánterület, én úgy gondolom, hogyha a KRESZ szerint akarunk eljárni, akkor valóban nem álltam meg a feliratnál, azonban a lámpa felülírja a felfestést, ergo nekem szabad utam volt.

E mellett nem én ütöttem el a sorompót, hanem az csapódott rám, esélyem sem volt megállni.

Arra hivatkoznak, hogy automata sorompó, amiben az az érdekes, hogy előttem senki sem ment be, és mégis nyitva volt.

Akkor miért volt nyitva?

Szó nincs róla, hogy én valaki után beakartam surranni gyorsan.

Kamera felvétel van ami az én állításaimat támasztja alá.

Eddig sosem volt gond mikor ide jöttem, a lámpa piros, sorompó lent. Csengettem, sorompó nyílt, lámpa zöld és mehettem.

Az ő érvük csak annyi, hogy meg kellett volna állnom, mert ott a Stop felirat.

2021. nov. 8. 11:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Rendesen elolvasva a kérdést gondolom az utóbbi lehetett, mindenesetre semmiképp nem a te sarad. Egyértelműen ki kell táblázni, hogy csak csengetés után szabad behajtani - de igényesebb helyen ezt technikával oldanák meg, pl lenne még egy mozgásérzékelő a sorompó előtt pár méterrel, ha érzékel de közben még zöld a lámpa akkor váltsa át automatikusan pirosra úgy, hogy magát a sorompót ne csukja le, amíg az előző ciklus le nem fut.
2021. nov. 8. 13:35
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nekik kéne a te károdat fizetni, gondolom a fényezést minimum leverte.

1. Az a stop vonal azért van ott, hogy zárt sorompónál vagy piros jelzésnél ott állj meg a rendszámleolvasó kamerához.

2. Ha zöld, és nyitva a sorompó, az azt jelenti mehetsz.

3. A sorompó hibás, mert vagy nincs, vagy meghibásodott az optikai szenzor, ami meggátolná az ilyen balesetet.

2021. nov. 8. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!