Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kifizetnétek az okozott kárt,...

Kifizetnétek az okozott kárt, vagy nem az én hibám?

Figyelt kérdés

Magánterületen, sorompós áthajtás, a betonra festett STOP felirattal, és pirosan vagy zölden világító lámpa amely értelemszerűen azt mutatja, hogy áthajthatok e.

Megérkeztem a címre, a sorompó nyitva, a lámpa zölden világít.

Sehol senki, megállás nélkül behajtottam.

Egyszer csak csattan a kocsin a sorompó (az A oszlopra csapódott, a tető részt találta el)

A kocsinak nem lett baja, a sorompó letört.

A cég szerint az én hibám, mert nem álltam meg a stopnál.

Bár ez magánterület, én úgy gondolom, hogyha a KRESZ szerint akarunk eljárni, akkor valóban nem álltam meg a feliratnál, azonban a lámpa felülírja a felfestést, ergo nekem szabad utam volt.

E mellett nem én ütöttem el a sorompót, hanem az csapódott rám, esélyem sem volt megállni.

Arra hivatkoznak, hogy automata sorompó, amiben az az érdekes, hogy előttem senki sem ment be, és mégis nyitva volt.

Akkor miért volt nyitva?

Szó nincs róla, hogy én valaki után beakartam surranni gyorsan.

Kamera felvétel van ami az én állításaimat támasztja alá.

Eddig sosem volt gond mikor ide jöttem, a lámpa piros, sorompó lent. Csengettem, sorompó nyílt, lámpa zöld és mehettem.

Az ő érvük csak annyi, hogy meg kellett volna állnom, mert ott a Stop felirat.

2021. nov. 8. 11:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%
Lámpa magasabb szintű a táblánál és felfestésnél. Próbáld ki pesten hogy minden stoptáblás zöldnél megállsz...
2021. nov. 8. 12:02
 12/22 anonim ***** válasza:
15%

11!

Itt egy sorompó is volt. Sorompo elott mindig megallsz.

2021. nov. 8. 12:04
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

ne magyarázzatok már hülyeséget; nyitott sorompó, zöld jelzéssel. Egyértelmű, hogy nem állna meg senki, azok sem akik most azt magyarázzák, hogy "stop" tábla mindenek felett...

még az sem kifogás, hogy előtted ment valaki, mert amint érzékeli az autót, pirosra kellett volna váltson, még fent lévő sorompóval, így biztosítva, hogy a sorban következő autó nem hajt be

rosszul beállított, vagy hibásan működő sorompóróberendezésről van szó. Én nem fizetnék, sőt az autóban keletkezett kárról küldeném a számlát nekik.

2021. nov. 8. 12:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Faramuci a szituáció, a leírásból következtetve ez olyan telephely lehet, ahol a nyitást végzi csak a portás, a zárás automatikusan történik adott idő (30-60-akármennyi másodperc) után, és azért volt zöld, mert a kérdező előtt nem sokkal valaki szintén ment be a telephelyre, vagy jött ki onnan, viszont pont az időtartam végén ért oda.

Na de a kérdezőnek nem kellett erről tudnia, hogy ez így működik, éppenséggel nyitva lehetne a kapu/sorompó egész nap is, amikor ügyfeleket fogadnak. Ugyanakkor azért elővehetik, hogy volt kint Stop tábla, és megállás nélkül haladt át, de ő meg akkor mondhatja, hogy zöld jelzést látott. Érzésem szerint ez olyan 50-50 %

2021. nov. 8. 12:10
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
#14: akkor sem szabad rácsukódjon. Lézeres biztonsági berendezés van ezekben. A zöld lámpának meg a sorompó mozgása előtt ki kell aludjon pár másodperccel. Sőt, általában sárga figyelmeztető fény is van mielőtt mozogna a sorompó.
2021. nov. 8. 12:16
 16/22 A kérdező kommentje:

Na akkor tisztázzuk:

Ez egy telephely, a sorompó csengetésre nyílik ha nincs behajtási engedély. Behajtási engedéllyel rendszám alapján enged be amit olvas a kamera. (feltételezem)

Nekem nincs behajtási engedélyem, így mindig a kocsiból kinyúlva kell csengetnem, és azonnal nyílik a sorompó (gondolom nyitja a portás)

Nincs semmiféle vasút, meg fehér jelzés, nem is értem ez honnét jött az illetőnek aki írta. (de én nem is tudok olyan helyről ahol a fénysorompóval fedezett átjáró előtt még stop tábla is lenne aminél meg kell állni)

Egyébként most megnéztem az utca képet, ami elég friss, és STOP tábla sincs, csupán az aszfaltra felfestett felirat jelzi, hogy meg kell állni.

Ez sem "szabvány" felirat, tekintve, hogy magánterület.

Olyan mintha én felfesteném a házam elé, hogy STOP, attól az még nem lesz érvényes.

Ugyan így a piros és zöld jelzést adó lámpa sem "hivatalos", de ha e szerint játszunk és úgy vesszük, hogy ezek érvényesek, és be kell tartani őket akkor érvényes az is, hogy a zöld jelzés felülírja a felfestést, magyarul nekem nem kell megállnom.

Számomra meg az a plusz poén, hogy rám csukódott a sorompó, és nem elém, mert ha még lecsukódik, és nem tudok megállni arra azt mondom, hogy oké, nem figyeltem.

Na de itt esélyem sem volt, mikor oldalirányból csukódott a kocsimra.

Ahogy írtam kamerafelvételek szerencsére vannak, amik azt támasztják alá amit én írok.

Ha pedig véletlen törlődne akkor ugyan úgy érvényes ez rám is, "ott sem jártam" vagy már le volt törve mikor én megérkeztem :)

2021. nov. 8. 12:26
 17/22 mantis religiosa ***** válasza:
51%

Nehogy fizess!

Jelzési hierarchia:

-Forgalomirányító, (rendőr, jelzőőr)

-Közlekedési lámpa

-KRESZ-táblák

-Egyéb KRESZ-szabályok.

2021. nov. 8. 12:28
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Az a kérdés, hogy a telephelynek van-e valami belső szabályzata erre, mivel hogy zárt magánterület, nem a kresz az irányadó.
2021. nov. 8. 12:41
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

“Lézeres biztonsági berendezés van ezekben.”

Sima optikai szenzornak is jó lesz.

“ Az a kérdés, hogy a telephelynek van-e valami belső szabályzata erre, mivel hogy zárt magánterület, nem a kresz az irányadó.”

Ha van is ilyen, az fel kell tüntetni behajtásnál, egy látható táblán.

2021. nov. 8. 12:51
 20/22 anonim ***** válasza:
47%
Elég hülye érv, csengettél, kinyílt a sorompó mégis miért kellett volna állj? Hogy teszteld mennyi idő múlva fog lecsukódni, hogy aztán újra csengess és tényleg átmenj vagy mi? Bődületes baromság, valaki hülye volt és veled akarják kifizettetni. Ha manuálisan csukódik akkor a portás b*ta el, ha automata akkor felül kell vizsgálni a rendszert. Nem ismerem a működési elvüket, gondolom van egy mozgásérzékelő a sorompó után és az túl közel van a sorompóhoz, vagy lassítani kellene a sorompó csukódását. Ha pedig csak simán x idő múlva lecsukódik felnyílás után akkor úgy szar ahogy van az elgondolás.
2021. nov. 8. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!