Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyi időt kell a gyalogosnak...

Mennyi időt kell a gyalogosnak várnia, hogy meggyőződjön arról, hogy a lámpa nem működik?

Figyelt kérdés
Ha már fél órája piros, akkor se szabad átmenni?
2021. okt. 11. 19:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem ha beszarik a lámpa vezérlése akkor rövid időn belül sárga villogóra vált
2021. okt. 11. 20:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát már háromnegyed órája dekkolok itt, és még piros.
2021. okt. 11. 20:14
 3/11 anonim ***** válasza:
30%
nem stoptábla van ott?.D
2021. okt. 11. 20:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Már mitől lenne stoptábla egy gyalogosnak?
2021. okt. 11. 20:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Egyszer a Rákóczi híd pesti hídfőjénél, a Soroksári útról a hídra vezető úton akartam átmenni biciklivel. Piros volt a gyalogos lámpa, rajtam kívül mindenki más átment rajta, mert nem jött sehol senki. Én meg mondom megvárom, nem sietek sehova…aztán mikor már 5-6 perce álltam ott, miközben sehol senki sem jött, meguntam (egy sávos útról van szó) és átmentem. Azóta annál a lámpánál megnézem, hogy jön-e valami és átmegyek. Elég sokszor járok arra, de még nem láttam azt a gyalogoslámpát zöldnek.

Szerintem ha már indokolatlanul sok időt vártál és továbbra sem váltott át, akkor menj át, amikor biztonságos (nem jön sehol senki), lámpától függetlenül.

2021. okt. 11. 21:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Piros az tilos, a kresz-ben nincs kivétel.

Ha átmész és balesetet okozol, akkor alapvetően tiéd lesz a felelősség.

2021. okt. 11. 21:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Jó, hát akkor itt éjszakázok. Úgy tűnik más törvényes választásom nincsen. Talán holnap munka utánra megjavul.

2021. okt. 11. 21:22
 8/11 A kérdező kommentje:
Most jöttem rá, hogy az utcán alvást is büntetik. Akkor kénytelen vagyok hajléktalanszállóra menni.
2021. okt. 11. 21:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Tehát igazából kamu kérdés.

Mindenesetre nem mehetsz át addig, amíg piros. Nézd meg, nincs-e nyomógomb. Ha rendszeres a probléma, írj a közút kezelőjének.

2021. okt. 12. 12:36
 10/11 A kérdező kommentje:

"Tehát igazából kamu kérdés.

Mindenesetre nem mehetsz át addig, amíg piros."

Aszerint cselekszek, amit írsz, és erre kitalálod, hogy troll vagyok. Érdekes egy világot élünk.

2021. okt. 12. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!