Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szabad így motorozni a kerékpá...

Szabad így motorozni a kerékpársávban?

2021. okt. 5. 21:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azóta megcsinálták rendesen, táblákkal, hogy egyértelmű legyen: a külső sáv egésze bicajsáv.

Viszont amikor ez a videó készült, még nem volt ilyen egyértelmű, mivel nem volt egyértelműsítve, a robogós meg NEM a bicajsávban megy, hanem azon kívül, csak simán a külső sáv maradék 1,5 méterén, ott meg semmi sem tiltja. AKKOR ez még szabályos volt. Nem sokkal utána táblázták ki mindenhol egyértelműen, hogy a jobb oldali sáv mégis mi a franc. Azóta egyértelmű és egy ilyen manőver nem lenne szabályos, ha a KRESZ-t szigorúan nézzük.

2021. okt. 5. 22:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom te mit nézel, egyértelműen a két sárga vonal között megy.

2021. okt. 5. 23:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Ja, hát ezt benéztem. Valóban. Akkor így sehogyse szabályos :)

De attól még az igaz marad, hogy volt egy periódus, amikor motorral még szabályosan lehetett menni a bicajút meg belső sáv között :D De akkor ez pont egy olyan hely, ahol ez nem ilyen.

2021. okt. 5. 23:18
 14/14 anonim ***** válasza:

A videón láthatoan biciklizni kifejezetten tilos és életveszélyes.

Amúgy a robogós sem szabályos, de szerintem mindenkinek jobb úgy, ha a nyilt kerékpársávon kerül jobbról, mintha a két vonal között centizne szabályosan.

2021. okt. 5. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!