Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülne egy híd...

Mennyibe kerülne egy híd Szántód és Tihany között?

Figyelt kérdés
Persze “projektben gondolkodjunk”, mert egy puszta hídnak nem lenne értelme, így számítsuk bele annak a gyorsforgalmi útnak az árát is, ami a 71-es úttól átvezeti a forgalmat a félszigeten a hídig. Kisajátítások, természetvédelmi költségek, sőt egy alagút is.

2021. okt. 4. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
mi a baj a komppal?
2021. okt. 4. 11:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem biztos találsz már árakat a Galvani, vagy a Monostori hídról, azt lazán felszorozhatod kettővel.

Az addig rendben, hogy 71-essel összekötöd, de a másik oldalon? Hova menne? Meg milyen alagút?

Mit értesz természetvédelmi költség alatt?

Egyébként pedig semmi értelme és nincs egyetlen épész érv sem egy ilyen híd mellett

2021. okt. 4. 11:56
 3/12 A kérdező kommentje:

A Balaton északi partján nem vezet gyorsforgalmi út. A földrajzi viszonyok nem nagyon teszik lehetővé a 71-es út gyorsforgalmivá tételét. Sőt, ez nem is lenne forgalmi szempontból indokolt legalábbis egész évben Szezonálisan azonban túlterhelt, balesetveszélyes, lassú. Erre jelenthetne megoldást az északi part forgalmának rézleges átterelése a déli partra, ahol ott van az M7-es. A komp lassú és pénzbe kerül, ezért sokan inkább araszolnak a gyakran kialakuló dugókban amíg oda nem érnek az autópályához.

Az alagút szükségessége eléggé nyilvánvaló, ha megnézzük a domborzati viszonyokat. A belső-tó fix, hogy környzetvédelmi terült, de lehet, hogy az egész félsziget az. Lennének ezert a gyorsforgalmi útnak magasépítésű szakaszai, amik nem zavarják meg a különféle vándorló békák, meg egyéb mifenék életviszonyait. Mindezekről persze több ezer oldalas környezetvédelmi tanulmányokat kell iratni, az is pénzbe kerül.

2021. okt. 4. 12:59
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne a Keresztanyu alapján akarsz autópályát építeni :D
2021. okt. 4. 13:12
 5/12 A kérdező kommentje:
Én sehogy se akarok autópályát építeni, mert nem ez a szakmám. De van, akinek ez. Olyanok válaszára lennék kíváncsi. Ha valaki közülük hajlandó lenne elgondolkodni azon, amit írtam. Ja, és vegyük úgy, hogy van rá pénz. Mennyibe kerülne?
2021. okt. 4. 14:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez a szakmám, elgondolkoztam rajta, válaszoltam is. Mire lennél még kíváncsi?

#2,4

2021. okt. 4. 14:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Arra, hogy miért hülyeség. Erre nem válaszoltál.
2021. okt. 4. 14:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja jó, röviden és tömören; mert irreálisan drága a várható forgalomhoz képest, és nem csökkentené érdemben egyik oldal terhelését sem, túl nagy lenne a környezetkárosító hatása és a tájképbe sem illik. Egyáltalán nem biztos, hogy a Tihanyi-félszigetet egyáltalán át lehet fúrni, amire igazából nem is biztos, hogy szükség lenne. Valamint annak semmi értelme, hogy a 71-et és a 7-est kötöd össze. Minimum az M7-est kellene Veszprémmel. De akkor sem mentesítenéd érdemben a partmenti utakat. Csak azt kell megnézni, miért nem jár még egy komp, mert nincs rá igény. Ráadásul erősen szezonális az igény
2021. okt. 4. 14:54
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, így már jobban értem.

“Minimum az M7-est kellene Veszprémmel.” Ez az egy mondat azonban még mindig nem világos nekem.

2021. okt. 4. 20:11
 10/12 anonim ***** válasza:

"A komp lassú"

A kb 8 perc szerintem elég gyors, szerintem túlságosan is, ugyanis a szép kilátás miatt én még örülnék is ha legalább fél órát menne 🤣

2021. okt. 5. 11:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!