Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha valaki nem engedett át a...

Ha valaki nem engedett át a zebrán feljelenthetem? Nincs bizonyítékom, tanúm és kamera sincs azon a helyen.

Figyelt kérdés

2021. szept. 29. 17:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Én pedig feljelentelek, hogy elloptál tőlem az utcán 10 milliót. Se kamera, se tanu, se semmi. Mehet?
2021. szept. 30. 12:15
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

semmi értelme.

naponta legalább 3-4 elhízott prolit feljelenthetnék, mert nem állt meg. egyszerűen ilyen közlekedési morál, ráadásul – ahogy az egyik válaszoló is mutatja – sokan azt se tudják, mikor kell megállni a zebránál.

2021. okt. 1. 16:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Féktávon nem lépheszt le az autó elé mert nem tud és nem is fog megállni, ezért kell az autósoknak csökkentett sebességgel megközelitenie az átkelőhelyet.

Egy csomó süket nyuggert amiatt ütnek el a zebrán "De hát neki elsőbbsége volt" hülye autós, ott értetlenkednek. Ha nem tud megállni akkor nem tud megállni.

Mindkét félnak ovatosnak kell lennie, ennyi.

Sőt még lámpánál is ovatosnak kell lenni ha neked zölded van. Vagy 3 éve volt itt a közelben egy baleset. Zöld, a nő lelépett az autós meg elcsapta, helyszínen meghallt. Az autós mögött menő buszos meg látta hogy a sofőr úgy ment át a közben pirosra váltó lámpán, hogy az jobbra dölve valamit buzerált, leejtett valamit és azt kotorászta az anyósülésnél.

2021. okt. 5. 09:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem, bizonyíték nélkül nem tudsz sok dolgot csinálni. Képzeld el, hogy én megsértődök rád, és bosszúból feljlentelek, hogy nem engedtél át a zebrán. Ha nem kell tudnom bizonyítani, akkor téged ártatlanul vennének elő. Ezeket a helyzeteket elkerülendő a megtörtént eseteket is bizonyítani kell.

Ha lenne bizonyíték akkor sem lenne jó ötlet a feljlentés.

Én is szeretem ha rend van, és többnyire szabálykövető is vagyok, de az, ha egymást jelentgetnénk fel, az egy nagyon rossz társadalmi hangulatot okozna. Egyszerűen nem éri meg. Mindenki hibázik néha, hiszen emberek vagyunk, én nagyon sok apró szabályt szegtem már meg, ami nem volt veszélyes, kárt sem okoztam vele, de a helyzet úgy adta ki. Ügyetlen voltam, bambultam, siettem. Nem csak autóval, és nem csak közlekedésben. Az ember hibázik.

Ma már elég jó arányban engednek át az autósok, aki pedig rendszeresen nem engedi el a gyalogost, előbb vagy utóbb fennakad a rendőrök rostáján. Nálunk pl. nem olyan rég, drónokkal figyelték melyik autós nem engedi át a gyalolost.

2021. okt. 5. 10:15
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. okt. 10. 21:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!