Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha Oszkárral heti kétszer(mind...

Ha Oszkárral heti kétszer(minden héten) viszek rendszeresen utasokat, akkor kell adóznom?

Figyelt kérdés
Nem lesz nyereséges soha az út, soha nem jön ki az út teljes költsége. Azt olvastam, hogy aki nem rendszeresen, nem nyereséggel visz utasokat, annak nem kell adózni és aki rendszeresen, nyereséggel, üzleti szándékkal visz, annak kell adózni. Na most ez pont a kettő közötti dolog. Szerintetek beleköthet ebbe a nav?
2021. szept. 27. 23:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Pár napja tette fel vki ugyanezt a kérdést. Hadd másoljam be az ottani válaszom, csak az egyszerűség kedvéért:

[link]

2021. szept. 28. 00:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, ezt olvastam , de nem tudom melyik vonatkozik rám, mert pont kettő között vagyok. Rendszeresen, profit nélkül.
2021. szept. 30. 16:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ameddig nem külön azért mész el A-ból B-be, hogy ezzel pénzt keress, nem üzleti tevékenység. Ha neked rendszeresen el kell menned mondjuk Budapestről Szegedre, suli vagy meló miatt, és megosztod Oszkáron a maradél helyeid, az nem adóköteles. Csak ha külön ezért ingázol a két város között. Mert mondjuk ebből akarsz kiegészítést a fizudhoz.
2021. szept. 30. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!