Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? (Forgalmi vizsga)

Figyelt kérdés

Ma voltam forgalmi vizsgán negyedjére, természetesen sikertelenül.

Egy kis utcában mentünk, majd kérték, hogy kanyarodjak jobbra, aztán mondta a VB, hogy akkor kezdjem el a parkolást.

Sikeresen leparkoltam, majd közli velem, hogy véget ért a vizsgám.

Azért ért véget, mert mikor kikanyarodtam jobbra, nem engedtem át a gyalogost. Teljesen értetlenül néztem magam elé, mivel nem láttam, hogy egy gyalogos is átakarna menni az út másik oldalába. (Természetesen nem zebrán keresztül).

De aztán csak nem hagyott nyugodni az egész, és délután felhívtam az oktatómat, hogy ő mit látott.

Azt mondta, hogy ő sem értette, hogy miért buktatott meg, mivel a látótérben ő sem látott egy gyalogost sem, meg azt nem értette, hogy akkor minek csináltatja meg velem a parkolást, ha már úgyis megbuktam.

De nem tudunk mit csinálni, fogadjam el.

2021. szept. 22. 00:04
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"A gyalogosnak a kanyarodó járművekkel szemben is elsőbbsége van."

Ezzel tisztában vagyok, de mikor befordultam az utcára, miért nem mondta már rögtön, kérem álljon félre, véget ért a vizsga.

Nem, még utána mentem vagy 10m-t és kérte, hogy csináljam meg a parkolást, majd utána mondta, hogy vége.

Ez kb olyan, hogy végig csinálom a vizsgát, és majd a vizsga utolsó percében buktat meg, mert rosszul indultam a vizsga kezdésekor.

2021. szept. 22. 23:40
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk, nem tudhatjuk, nem voltunk ott.

Vagy ott volt az a gyalogos, vagy nem - ez lenne a valódi kérdés, nem az, hogy miért kellett még 10 métert vezetned a parkoláshoz.

Az ugyanis elő szokott fordulni a vizsgákon, hogy nem az út szélénél, azonnal megállva közli a vizsgabiztos a bukást, hanem egy közeli parkolóban. Megteheti, ha úgy ítéli meg, hogy biztonságosabb, mint félre állni az út szélén, vagy esetleg ott meg sem szabad állni.

A kérdésnek az a része érdektelen, hogy miért kellett a parkolást megcsinálni (pontosan melyik formáját?), bukást jelentő hibánál sem úgy van, hogy ott aztán azonnal stop, egy métert sem mehet tovább.

A lényeg itt bizonyíthatatlan: ott volt-e a gyalogos, vagy sem.

2021. szept. 23. 00:09
 13/13 anonim ***** válasza:
mèg annyival kiegèszítenèlek hogy menet közben is mondhatja de ha "olyan a szitu" meg kell csinálni a parkolást max azt mondja hogy a legközelebbi lehetősègnèl. Itt már te választod meg a parkolást (vagy oktató)tehát előre párhuzamost húztál, mondja vb, onnantól már parkolhatsz párhuzamosan hátra.
2021. szept. 23. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!