Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? (Forgalmi vizsga)

Figyelt kérdés

Ma voltam forgalmi vizsgán negyedjére, természetesen sikertelenül.

Egy kis utcában mentünk, majd kérték, hogy kanyarodjak jobbra, aztán mondta a VB, hogy akkor kezdjem el a parkolást.

Sikeresen leparkoltam, majd közli velem, hogy véget ért a vizsgám.

Azért ért véget, mert mikor kikanyarodtam jobbra, nem engedtem át a gyalogost. Teljesen értetlenül néztem magam elé, mivel nem láttam, hogy egy gyalogos is átakarna menni az út másik oldalába. (Természetesen nem zebrán keresztül).

De aztán csak nem hagyott nyugodni az egész, és délután felhívtam az oktatómat, hogy ő mit látott.

Azt mondta, hogy ő sem értette, hogy miért buktatott meg, mivel a látótérben ő sem látott egy gyalogost sem, meg azt nem értette, hogy akkor minek csináltatja meg velem a parkolást, ha már úgyis megbuktam.

De nem tudunk mit csinálni, fogadjam el.

2021. szept. 22. 00:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem, hogy ideje volna már a forgalmi vizsgákra kötelezően bekamerázni járművekkel, sőt az oktatásokon is mehetne legalább két (külső, belső) kamera.és a tanuló kana egy felvételt a vizsga után

Ma már elfogadható összegből, technikailag jól megoldható, lenne némi kontroll a gyakorlásokról, és a vizsgákról.

Ennyi a vélemény, mert az, hogy a vizsgán mi is történt valójában, nem tudjuk... egy felvétel birtokában lehetne reklamálni, így nem.

2021. szept. 22. 01:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok a korrupt vizsgabiztos. Ahol én a motoros jogsit csináltam mesélték, hogy külön felhivtak a figyelmet a közlekedési hatóságnak hogy amennyiben olyan vizsgabiztost küldenek aki zsebre akár dolgozni annak nem lesz jó vége.

Így nálunk többnyire sikerültek a vizsgák elsőre...

2021. szept. 22. 08:06
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
elsőbsèg meg nem adása bukási tètel. Ha egy zebrán kilèp egy gyalogos, akit kitakar egy bokor, tèged vesznek elő. Ciki egy szituáció, de attól, hogy valamit nem látsz, attól a szavály az szabály... kresz szerinti vezetès a lènyeg. Ès aszerint jogosan buktál meg... Erre ha fizetsz, akkor se enged át...
2021. szept. 22. 13:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
*a parkolást èn se èrtem, kivètel ha hamarabb mondja hogy "Kèrem álljon fèlre a legközelebbi lehetősègnèl" amit arra èrtrttèl hogy csináld meg a parkolást... de ezt meg lehet különböztetni...
2021. szept. 22. 13:31
 5/13 A kérdező kommentje:
Befordultam jobbra az utcára, és mondta, hogy akkor kezdjem el a balra előre merőleges parkolást a szabályoknak megfelelően...így is tettem, mikor behúztam a kézit, mondta, hogy véget ért a vizsgám.
2021. szept. 22. 15:13
 6/13 anonim ***** válasza:
48%

A gyalogosnak a zebrán van elsőbbsége.

Ha eléd lép bárhol máshol, akkor természetesel mindent megteszel, hogy elhárítsd a balesetet, de akkor is ő vét a szabályok ellen.

2021. szept. 22. 16:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#6#

A gyalogosnak a kanyarodó járművekkel szemben is elsőbbsége van, akkor is, ha nincs ott zebra, és nem csak akkor, ha már lelépett az úttestte, akkor is, ha még csak szándékában áll lelépni.

A kérdés lényege viszont nem ez, hanem az, hogy a vizsgabiztos által említett gyalogos valóban ott volt-e, mert a kérdező szerint az oktató sem látott ott gyalogost.

Ezt itt sem fogjuk tudni megfejteni, a megoldás a tanulóautók bekamerázása lehetne, ami egyrédzt a tanulást segítené, de a vizsgákon bizonyíték is lenne, hogy valóban az történt, amit a vizsgabiztos állít.

2021. szept. 22. 17:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
7# ez így iga, egy belső külső kamera megoldás lehetne... a kèrdès hogy hol volt a gyalogos, mikor èrt oda... ez itt nem lehetsèges. a 3- 4 es válaszomba úgy gondoltam hogy ott a szèlèn állt, ha 8 m re akkor viszont neked lesz igazad...
2021. szept. 22. 17:51
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az oktatod is hibazott.ha o sem latott gyalogost,akkor meg kellett volna vedenie.

Nalam mondta az oktatom,hogy barmit mond a v.b.,addig fel ne adjam amig o nem szol,vagy bele nem nyul.

Ha szerinte nem jogos a biztos buktatasa,akkor ki fog allni ertem en csak vezessek tovabb.sot,magam is felszolalhatok,hogy en nem igy tanultam,nem ugy lattam,es ha igazam van akkor is kiall mellettem.

2021. szept. 22. 18:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
nekem volt egy bukott vizsgám. jogos volt. előtte egy sebessèg túllèpèsem volt amit megjegyzett a V.B. Az oktatóm annyit mondott, ha komolyan gondolta volna, ott megállít.... aztán egy elsőbsèg adást elrontottam. 2. ra sikerült...
2021. szept. 22. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!