Felfestett parkolóhelyre odaállhat egy kerékpár, elfoglalva az egész helyet?
Tiltva nincs tudtommal, de elég nagy bunkóság, valószínűleg csak foglalják vele a parkolóhelyet.
Ennek fényében meg jöhet az a vita, hogy szabályos-e a kerékpárt pár méterrel arrébb rakni.
"Tiltva nincs tudtommal, de elég nagy bunkóság, valószínűleg csak foglalják vele a parkolóhelyet."
Éppen ezért csinálnám, hogy az autósoknak rossz legyen.
#3 "Ennek fényében meg jöhet az a vita, hogy szabályos-e a kerékpárt pár méterrel arrébb rakni."
Nem, nem jöhet a vita. Te magad is leírtad, hogy nincs tiltva. Vitázni kizárólag arról lehet, hogy ez mekkora bunkóf*szság, de arról nem, hogy szabályos-e arrébb rakni a biciklit: nem az. Semmilyen körülmények között sem az. Megteheted, de nincs hozzá jogod. Még akkor sem lenne jogod, ha a bicikli szabálytalanul állna ott, hiszen szabálytalanság ide vagy oda, neked nincs jogod mások magántulajdonához nyúlni. Szabálytalan? Akkor hívj rendőrt, de te nem nyúlhatsz hozzá. Így meg, hogy még csak nem is szabálytalan a biciklinek ott állni... főleg nem.
Odébb rakom, jelents fel.
Milyen büntetést kapok? Nem loptam el, nem okoztam kárt.
Ha két pofon után sem mész ki, akkor rendőrt hívok. Nekem lesz igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!