Budepesten gyakori, hogy az ember nem vesz autót, akkor sem ha megengedhetné magának anyagilag?
Vidéken nőttem fel ahol autó nélkul nem egyszerű a közlekedés. A falvakbol gyakran csak oranként megy 1 busz be a közeli városba.
Budapesten sokkal jobb a tömegközlekedés.
Inkább az gyakori, hogy van autója, de csak akkor használja, ha:
-messzebbre megy
-olyan helyre megy, ahova nem tud kedvezően eljutni tömegközlekedéssel
-nagyobb csomagot visz
-megy valakiért
Én többeket ismerek akik nem tartanak fenn autót, hanem tomegkozlekednek, bringaznak, motoroznak.
Ha autó kell valamiért akkor ott vannak a carsharing szolgáltatók. A taxizasnal olcsóbb, sőt a saját auto fenntartasnal is, ha csak heti 1-2 alkalommal használod.
Én azt látom, hogy nagyon sok "hétvégi" autó van. Ami valahol érthető is. Vasárnap leparkolják, ott áll a következő hétvégéig.
Én magam is sokszor használtam így a céges kocsit. Amikor belvárosban dolgoztunk, inkább vettem egy havi bérletet és azzal 15 perc alatt bent voltam. Autóval rémálom.
Viszont hétvégén bármerre szeretne elmenni az ember, akkor sokat segít az autó, sokkal szabadabb, sokkal több cucc elfér, és 2 fő felett már jobban megéri anyagilag is mint a tömegközlekedés.
Ez a Budapesten sokkal jobb a tömegközlekedés is erősen sarkítás.
Ha külső kerületből akarsz bejutni ahonnan 2 átszállás Kőbánya-Kispest metró végállomás, akkor többet utazol mint az aki eleve agglomerációban él.
Vidéki városban is vannak buszok amik 10-15 percenként járnak a belvárosi részeken. És Pesten is van ami óránként megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!