Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elég egy e-matrica?

Kálvin Tamás kérdése:

Elég egy e-matrica?

Figyelt kérdés
Ha Magyarból ki akarok menni tételezzük fel Horváthorsázgba, vagy mit tudom én meszebb akár törökországba, akkor milyen uti díjakat kell fizessek? Elég csak megvásárolni egy sima e-matricát és egész Magyarország területén bármelyik autopályára fel mehetek? Ha igen akkor mi lesz a határ után ha át lépek a másik országba oda is érvényes a e-matricám? Én teljesen nem értem most ezt és bocsi csak kezdő vagyok kérlek segítsetek.

#e-matrica #uti díj
2021. júl. 4. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:

"Ha Magyarból ki akarok menni tételezzük fel Horváthorsázgba, vagy mit tudom én meszebb akár törökországba"

Na, most akkor hova is?

A kérdés többi részére a válasz: NEM

2021. júl. 4. 18:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha elolvastad volna, két ország nevet használtam, hogy a példa életszerűbb legyen.Amúgy köszönöm a válaszod, de bővebben ezt kifejtenéd? Tehát akkor ha meg vettem itthon az e-matricát és oda érek a Horváth határhoz mi lesz:)?
2021. júl. 4. 19:12
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Nem, minden országba külön matrica kell. Megvásárolod itthon az itthoni matricát, útnak indulsz, aztán a határ előtt, vagy után közvetlenül a pihenőnél megállsz, pötyögsz egyet a telefonodon és veszel egy adott országba érvényes matricát. Ezt vagy eljátszod minden határon, vagy ha fix menetrended van és biztos vagy benne, hogy mikor merre fogsz járni, akkor megveheted még otthon előre minden országba, mert vásárláskor ugye be lehet állítani, hogy mettől legyen érvényes.
2021. júl. 4. 19:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha elolvastad volna a választ, "A kérdés többi részére a válasz: NEM"
2021. júl. 4. 19:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem a leg egyszerűbb inkább az, hogy itthon meg veszem a matricát és mindig határ előtt az adott ország matricáját.. És a matrica használatával igazából bármelyik autópálya/úton közlekedhetek? Tehát ha az ki van fizetve onnantól bárhova fel hajthatok?
2021. júl. 4. 19:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Az adott ország matricájával közlekedhetsz az ottani legtöbb úton. Ez alól kivételek lehetnek bizonyos alagutak és hidak, de sok országban (Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország, Szerbia, Törökország stb.) eleve fizetőkapu van, ez esetben használatoddal arányosan fizetsz valamennyit egy embernél vagy automatánál.
2021. júl. 4. 22:12
 7/8 anonim ***** válasza:
62%
Horvátország, nem Horváthország. -.- A többit meg már jól leírták a korábbi válaszolók.
2021. júl. 7. 22:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Oké,köszi nagy okos a kioktatás! Nem tudtam utólag javítani, de neked belém kell kötni. Boldog vagy? Remélem,na szép napot! Azok,akik normális választ adtak köszönöm!
2021. júl. 11. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!