Hogyan oldható meg legegyszerűbben egy nagyméretű(nem összecsukható) roller szállítása vonaton?
Vásárolnék egy rollert az ország másik végéből, és vasúton szeretném elhozatni. Nagyon sok opciót felsorol a MÁV ismertető, de csak olyanokat találtam, ahol az utas is jelen van. Ha csomagként nézem, akkor pedig "csak zárt, szögletes dobozban szállítható...." stb. túlbonyolított feltételekkel oldható meg.
Kérdésem: mi a menete annak az egyszerű megoldásnak, hogy az eladó X. településen fölteszi a vonatra, én pedig Y. településen a pályaudvaron kifizetem és átveszem?
"de csak olyanokat találtam, ahol az utas is jelen van"
Miért, kinek akarod kifizetni "Y" településen?
A klasszikus értelemben vett "utánvét"-re gondoltam, ami úgy szól. hogy a címzett, az áru átvételekor, a csomag, és a szállítás díját fizeti.
Nekem ez tűnik a legjárhatóbbnak.
Amit te szeretnél, azt csomagküldésnek hívják, és nem vasúton szállítják.
#5 Köszönöm hogy segíteni akarsz, de talán én tudom, hogy mit is szeretnék! ;)
Az említett csomagküldők mindegyike ragaszkodik a "szabvány" szögletes csomagoláshoz, dobozoláshoz. A doboz három dimenziós cm x cm méreteinek megadása, ütésvédő csomagolás, bla-bla-bla. A fóliázás nem elfogadott, ha egy bizonyos méretet elér, akkor raklapra szerelhetőnek kell lennie, és egyéb marhaságok.
Miután nincs kedvem 2x170 km-t autózni egy 20 ezres játékért, ezért jött a vasúti bringaszállító és az utánvételes fizetés ötlete, de úgy látszik ez ma már számít nem eléggé korszerű gondolatnak.
Köszönöm a válaszokat, majd valahogy megoldom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!