Kifelé sem mindig kis ívben kanyarodunk balra, csak akkor ha másik egyirányú utcába megyünk. Balra a "szemben" lévő sávba kanyarodunk alapesetben, ami nagy ív, akkor is ha balra húzódva kezdjük meg a kanyarodást. Egyébként értelemszerűen a saját sávodból kanyarodsz be az egyirányúba. A kis ív az jeletnené, hogy a 2x1 sávos úton a szembe sávba húzódva kezded meg a kanyarodást, ami nyilván hülyeség.
2021. jún. 11. 16:36
2/6 anonim válasza:
Érkezéskor egyébként egyirányú utcába is a jobb oldalra kell érkezned.
2021. jún. 11. 23:54
3/6 anonim válasza:
#2 pont hogy a bal szélére kell, legalábbis az eddigi tapasztalataim alapján (4 jogsi, 3 különböző oktatóval) 🤷♂️
2021. jún. 12. 16:10
4/6 anonim válasza:
Vannak kivételek, de általában tényleg bal oldalra kell.
2021. jún. 12. 16:31
5/6 anonim válasza:
Kedves lepontozók és utolsó 2 válaszoló: ha egyirányú utcába érkeztek, ugye tudjátok hogy bizonyos esetekben számíthattok szemből jövő kerékpáros forgalomra, illetve este 22 és reggel 6 óra között kukásautóra is? És megkülönböztető jelzést használó autóra is számíthattok. Ezek alapján jobb a jobb szélre sorolni bekanyarodáskor.
2021. jún. 12. 17:45
6/6 anonim válasza:
#5:
-A szembejövő kerékpáros forgalmat külön tábla jelzi. Én azt írtam, hogy vannak kivételek, de alapból balra kell. Szerintem a külön kirakott tábla belefér a "kivételek" megnevezésbe.
-Megkülönböztető jelzést használó jármű sokszor a kétirányú utakon a szembe sávban halad, meg összevissza át záróvonalakon, forgalom elől elzárt területekn stb, nem lehet ehhez igazítani mindig minden kanyarodást. De akkor ennyi erővel azért kell bal oldalra fordulni, mert mi van ha a jobb oldal útfelújítás miatt le van zárva...
-A kukásautó, amennyiben behajthat az utcába szembe, haladhat bármelyik oldaon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!