Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha valaki nem akarja folytatni...

Ha valaki nem akarja folytatni a vezetést akkor be kell menni ki íratkozni iskolába vagy nem muszáj?

Figyelt kérdés
Ez is olyan mint mondjuk más iskolák ki kell íratkozni?

2021. máj. 30. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mivel nem kötelező.

De azért jelezheted, hogy ne várjanak. Pl telefonon.

2021. máj. 30. 14:09
 2/8 anonim válasza:

én kb 3 hónapja szünetet kértem, de valahogy nem akarok már vissza menni.

inkább csak "ennyi" pénzt bukjak el mint ha ráfizetnék még dupláját.

az oktatóm már az első beülésnél közölte,hogy ez olyan 50+ órás vezetés lesz nekem+ pár óra alatt el is vette az egésztől a kedvem.

folyamatosan gondolkozom,hogy mit kéne tennem de valahogy elment a kedvem az egésztől

2021. máj. 30. 15:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Azt nem értem, hogy előre hogyan jósolja meg, hogy mennyi óra fog kelleni. Legyen meg a kötelező, aztán irány a vizsga. Ha megbukik az ember, meg próbálja újra. Előtte meg vesz pár órát.. Nem kell őket etetni pénzzel.
2021. máj. 30. 15:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem kötelező beiratkozni, igazából nem történik semmi akkor sem ha nem mész el többet. Bár azért ez emailt illik dobni.

A KRESZ vizsga után 2 évig érvényes a tanfolyam (illetve most a covidos kényszerszünetek még tovább) ha az alatt nem lesz sikeres a vizsgád akkor minden megy előről.

Egyébként pedig ha az oktató vette el a kedved a dologtól akkor miért nem kérsz másik oktatót?

Nincs költség, még indokolni sem muszálj, sokan azt rontják el, hogy nem váltanak időben oktatót, pedig semmi nem tiltja. Ha minden órát mással vezetsz le az sem fog érdekelni senkit. Mielőtt feladnád tegyél egy próbát, hidd el teljesen más lesz, főleg ha megkéred, hogy kezdje az alapoktól.

Amúgy pedig a 2. Hozzászólásra reagálva a 40-50 plusz óra sajnos tényleg egy valid dolog. Ugyan a szabály minimálisan csak 30at ír elő, de ha valaki megnézi az autós iskolák statisztikáit egy ÁTLAGOS diák ennek 140-160%-a után tesz sikeres vizsgát.

Bár 30 óra után kérheted, hogy irassanak be, de az oktatók nem szeretnek olyan embert vizsgára vinni aki nem elég felkészült.

Egyrész pénz pazarlás, demotiváló tényező és a suli bukási statisztikáját is rontja. Nem hiszem, hogy a pénzről szólna, jelenleg nagyon nagy az oktató hiány, ha valaki végez azonnal kezd a következő tanuló.

A másik gond, hogy a 30 óra mellé kötelező a 590 kilóméter is. Ez már alapból is kicsit necces szám, de ha valakinek sokat kell parkolást gyakorolni, ahol az idő megy a kilométer viszont nem, vagy olyan időponokat kér amikor bedugul a város akkor szinte lehetetlen.

2021. máj. 30. 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek nem tartozol magyarázattal, hogy mi miatt hagyod abba a vezetést. (megijedtél, stresszel a forgalom, úgy érzed nem neked való az autó, stb.)

Az viszont jólneveltség kérdése, hogy az ember legalább jelezze, ha a továbbiakban nem kíván tovább részt venni a tanfolyamon.

2021. máj. 30. 17:10
 6/8 anonim válasza:
Amúgy te miért akarod abba hagyni? 2-es voltam
2021. máj. 31. 15:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem akarom csak azért kérdem ha úgy alakulna. Nem vagyok benne biztos hogy meg tudom tanulni. Pedig jó lenne elhinni.
2021. máj. 31. 15:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor legelőször ezt a "nem vagyok benne biztos" kérdést kellenen lefocizni önmagaddal, nem pedig egyből a menekülő kijáratot keresni.
2021. máj. 31. 22:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!