Merre utazzak fel kocsival Budapestre (I. kerület) reggel 8:30-ra az emelt érettségimre és hánykor induljak?
A biztonság kedvéért hagyj rá egy órát (bármi lehet, akár teljes útzár is!). Barátod a waze, ott be tudod állítani, hogy 7:30-ra szeretnél megérkezni, megtervezi neked az útvonalat és megmondja, mikor kell indulnod.
Az I.kerületen belül hová mennél? Arra is számíts, hogy lehet, nem lesz könnyű parkolóhelyet találni!
Fél nyolcra legyél ott. Jól fog jönni az a 40-45 perc a tételek átnézésére.
Írjad be google maps-be az útvonalat és a tervezett érkezési időt. Mutatni fogja, hogy mikor indulj el.
Teljesen egyet értek 1-essel, csak kiegészíteném.
Tényleg inkább sokkal hamarabb legyél ott, Budapesten bármi történhet, legyen időd bőven odaérni. :)
Waze jó ötlet, azt is írja, ha valahol dugó van, így tudni fogod előre. Nézd meg az útvonaltervezőben, mit ír, mennyi idő odaérni, arra is számolj rá még bőven. (nem csak dugó lehet, meg is állhatsz út közben mosdóba vagy egy kávéra, erre is számíts)
És ha nem lenne a közelben parkoló, még indulás előtt keress a térképen a közelben valami helyet, ahol tuti lehet parkolni. (pl. bevásárlóközpont parkolója)
Sok sikert az érettségihez!
Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium-ba megyek.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat! Eddig nem is tudtam, hogy lehet érkezés időpontját megadni:D
Kerülés alatt arra gondoltam, hogy mondjuk x úton dugó van akkor kerülök pár kis utcán vagy nem tudom, hogy a budapestiek hogyan oldják meg. Eddig nem voltam időhöz kötve mikor mentem, így elültem egy dugóban nyugodtan.
#7 butaságot ír, az említett iskola a Szabó Ilonka utcában van, az nem része a sorompóval zárt várnegyednek (ahová egyébként szintén be lehet hajtani, csak nem olcsó, ha 15 percnél tovább maradsz).
Ha Kecskemétről jössz, akkor M5 > Hungária > Lágymányosi híd > Budai alsó rakpart > Halász utcai felhajtó > Fő utca > Hunyadi János út, majd közvetlenül a sorompó előtt jobbra a Szabó Ilonka utca. Igazából csak azokon a helyeken valószínű a dugó, ahol nem tudsz kerülni - inkább indulj el korábban!
Az még pont nem a védett övezet, simán behajthatsz. A Hunyadi utcai sorompó előtt jobbra le kell térni.
A Szabó Ilonka vagy eggyel lejjebb, a Toldy Ferenc utcában biztosan találsz parkolóhelyet.
Hülyeség lenne a bkv-val szívatni magad, ha már amúgyis kocsival mész, ráadásul most a parkolás is ingyenes.
Kisutcákban lavírozni általában nincs értelme, főleg helyismeret nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!