Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A magyar autószerelés miért...

A magyar autószerelés miért erről szól?

Figyelt kérdés

Ahányszor szerelőhöz kell vinnem az autómat, ég a pofám a színvonal miatt.

Az elmúlt 15 év alatt (ezóta van autóm) egy tucat szerelőn átmentem már, ha nem többön, ebbe beletartozik gumis, autószerelő, hegesztő, elektrotechnikus.

Többnyire kis problémákkal megyek csak hozzájuk, ennek ellenére hetekig ülnek rajta, közben hallom vissza, hogy mekkora munkát adtam nekik, már megint miért nekik kell foglalkozniuk az én tragacsommal, stb. Komolyan mondom, ez szerintem irtó gáz. És itt tényleg olyanokra kell csak gondolni, hogy például elszakadt a kábel és meg kéne forrasztani, csak lusta levenni a panelt, amit kb. 6 darab csavar ha tart összesen. Autószerelő hót ugyanez. Odaviszem olajcserére, erre hallom vissza, hogy már megint töke tele van, mert rozsdás volt a csavar és mekkora probléma volt kitekernie meg ilyenek.

Ehhez képest külföldön kivittem egyszer egy magánszerelőhöz az autót, ott olyan igényes fiatal srác volt, hogy még nekem is kedvem lett volna tőle eltanulni a szakmát. Gyönyörű, tiszta műhelye volt, látszott rajta, hogy szereti amit csinál.

Magyarországon miért ez a helyzet? Miért ennyire negatív mindenki? És miért csak a problémát látja a saját munkájában? Miért tanulta ki akkor a szakmát, ha neki ez púp a hátán?

2021. ápr. 8. 19:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Vidd olyan helyre, amit mások is ajánlanak, amiről jó tapasztalatokat osztanak meg.
2021. ápr. 9. 05:59
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Szar az autód, nem akarnak vele dolgozni, emiatt csinálják.

De úgy néz ki, ügyesek, mert írod, már egy tucatnál voltál. :-)

2021. ápr. 9. 06:40
 13/14 anonim ***** válasza:
65%
Autószerelőként két dolgot szeretnék megjegyezni: ha tényleg egy guruló szarkupacot viszel oda, akkor be csodálkozzunk már rajta, ha így állnak hozzá, én is gyűlölöm az igénytelen autókat, vagyis inkább az igénytelen gazdájukat. Viszont, neked nem tök mindegy, hogy mit gondolunk és mondunk, miközben dolgozunk? Azért jöttél hozzánk, hogy megcsináljuk az autódat, nem pedig azért, hogy barátkozzunk és bókokkal árasszunk el téged.
2021. ápr. 9. 07:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Én környékemen is ilyen szerelők vannak akihez ha viszek egy autót vagy motort azt mondja jó 1-2 nap múlva megcsinálja addigra kideríti mi a baja, rendel alkatrészt stb... és amikor hívom 3 nap után hogy mi van az autóval akkor mondja hogy még bele sem kezdett. Én ilyen magánszerelőkhöz akik egyedül vagy ketten dolgoznak azóta nem viszem. Oké hogy olcsóbb de egy napi használós autót nem fogok hetekig hagyni senkinél azért mert van 1 órás munka rajta. Inkább fizetek picivel többet de elviszem rendes szervizbe ahová bejelentkezek 1-2 nap múlva kapok időpontot, odaviszem megnézik mi a baja, általában arra kérnek hogy várjam meg, maximum 30 percet szoktam várni, behívnak a műhelybe, megmutatják mi a hiba, elmagyarázzák miket kell cserélni, kijavítani mi szükséges hozzá, egy srác ez idő alatt összeszedi az alkatrész listát hogy mikből lehet választani mutatja mennyi a gyári (drága) meg azt hogy az utángyártottak mennyiért mennek amiket érdemes választani és ha az sem tetszik akkor keresnek bontottat vagy felújítottat ha olyan alkatrészről van szó persze. Megrendelik ha délelőtt rendelik meg délutánra megkapják és ha nem órákig tartó munkáról van szó akkor aznap délután már el is vihetem, de legkésőbb másnap délelőtt már mehetek az autóért.

Persze ilyen normális szervizekből sincs sok, nekem mázlim volt hogy találtam egy jó csapatot, oké hogy nem olcsó de nem is veszélyesen drága és nem ülnek rajta órákig feleslegesen. Karosszéria munkákat is vállalnak a srácok szóval az ügyben is mehetek hozzájuk. Gumisból meg itt a környéken van egy idősebb úr aki keni vágja a témát és ha nem akkor viszem az autót amikor téli-nyári kerékcserék vannak vagy fordítva akkor ha simán oda beesek akkor is rögtön orvosolják a problémát és pikk pakk megcsinálják. Ha kerékcsere időszak van akkor be kell előre jelentkezni.

2021. ápr. 9. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!