Teherautóval vezetek 2x 4.5órát köztük tartok egy 45perces szünettet, de én még szeretnék vezetni 2órát akkor mennyit kell pihenni 45percet vagy 60percet?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 7. 13:39
2/6 anonim válasza:
Vezetsz napi 9 órát + még 2-őt akarsz? Azt mégis hogyan?
Max. 10 órát vezethetsz naponta, heti 2 alkalommal.
3/6 anonim válasza:
Jó lenne megtanulni a vezetési időket, mert a rendőr magas órabérért magyarázza el.
De egy héten kétszer vezethetsz 10 órát is, ha a többi időt betartod.
4/6 anonim válasza:
10 órát lehet max,ha 10-et megyünk úgy a legjobb megcsinálni hogy mész 3-at utána 45 perc pihenő aztán megint 3 óra szintén egy 45 perc pihenő és a végén még mész 3 órát. Lehet úgy is hogy 2x4,5 óra közte 45 perc pihenővel de ha utána még menni akarsz 1 órát akkor úgyis tartani kell még egy 45 perces pihenőt. Este meg rosszabb ha 1 órád marad mert le is kell parkolni az meg nem biztos hogy sikerül ezért hagyunk a végére is 3 órát.
5/6 anonim válasza:
Én sose 45 percet veszek ki, hanem minimum egy órát.
És 3 óránál se vezetek többet ha csak a parkoló nem úgy adja ki.
6/6 anonim válasza:
Igen, ezek a pihenőidők mind minimumértékek. Magyarán a szabályban előírt minimum szünetet, pihenőidőt tartanod kell, de lehet jóval több is. Ha lejárt a 45 perces szünet, nem jelenti azt, h egyből indítanod kell, és menni. Persze van olyan cég, ahol ezt elvárják... én oda nem is mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!