Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit keres a kerékpárúton...

Mit keres a kerékpárúton gyalogos, rolleres, gördeszkás stb?

Figyelt kérdés

Állandóan tele a bringaút gyalogossal, futóval, babakocsit tolóval, gördeszkással, görkorcsolyással, sőt robogós pizzafutárral.

Ezeket az anarchistákat miért nem bünteti szénné a rendőrség?

Bezzeg ha nekem nincs nyáron verőfényes napsütésben lámpám, vagy borostyánsárga küllőprizmám akkor egyből kapom a 20 ezres csekket!!!

2021. márc. 26. 10:59
1 2 3 4
 31/39 Alex Fly ***** válasza:

@30: a járda a gyalogosoké, az úttest a járműveké, a kerékpárúton csak kerékpárral közlekedhetsz - egyes esetekben más módon is, de azt külön megemlíti a KRESZ.

Vagy te találtál valahol olyan pontot a KRESZben, ahol bármelyiken megengedi a játékok és a sporteszközök használatát?

2021. ápr. 4. 15:43
 32/39 anonim ***** válasza:

Milyen játék?

Igen, valahol használni kell, járdán mehetsz vele, ha a gyalogosokat nem zavarod, sima úton is mehetsz ahol nincs nagy forgalom, és bicikliúton is simán közlekedhetsz, a rendőr úgy se büntet meg, max. ha balesetet okozol akkor vesznek elő.

Ha neked lenne ilyesmit akkor te is mennél mindenhol vele, és nem azon kavarogna a fejed hogy "vajon itt lehet-e menni vele", mert te is ugyanúgy leszarnád, nyilván itt erről szól a kérdés, ezért győzzük meg itt ellenérvekkel a másikat.

2021. ápr. 4. 15:49
 33/39 Alex Fly ***** válasza:
@32: milyen játék? Hát az itt felsorolt gördeszka, roller és hasonlók, amelyek nem valók a közúti forgalomba, ahol járművek közlekednek...
2021. ápr. 4. 15:55
 34/39 anonim ***** válasza:

Miért ne lennének a közúti forgalomba valóak? Ugyanúgy alkalmas rendes közlekedésre! Mint a bicikli!

Ezen nincs mit vitázni!

Komoly sport tevékenység!

Lehet hogy a Kreszbe nem lettek beleírva, attól viszont ez nem jelenti azt hogy már nem is lehet használni mivel nem írták hogy hol kéne, vagy hogy egyáltalán lehet-e...

2021. ápr. 4. 16:02
 35/39 anonim ***** válasza:

Egyébként nem értem hogy egyesek fikázzák egyből azért ezeket a dolgokat mert életükbe nem használták, és kb. azt se tudják hogy miről van szó, vagy is nem kb., mivel teljesen nem tudják hogy miről lenne szó!

Egyből beazonosítják játék közlekedési eszköznek. Eleve ami közlekedési eszköz az hogy lenne játék? És ez meg komoly, nagy sebességre is képes közlekedési eszköz.

Egyesek nagyon el vannak tévedve!

2021. ápr. 4. 16:06
 36/39 anonim ***** válasza:
Maximum nevezhető kisebb közlekedési eszköznek, de mondjuk egy lejtős úton már egy autónak a sebességét is képes felvenni, szóval a legértelmetlebb hülyeség amit hallottam, játék...
2021. ápr. 4. 16:08
 37/39 anonim ***** válasza:

Én görkoriztam és gördeszkáztam is, eszembe nem jutott aoha hogy az úttestre menjek az autók közé.

Ezekkel amúgy járdán szabályos közlekedni, ésszel.

De biciklisként engem pl nem zavarnak a bicajúton sem, csak ne foglalják el a szembesávot.

Messziről csengetek, ha jövök, akkor a görkorisok sem hajtanak addig (mert úgy két sávot elfoglalna) míg előzök.

2021. ápr. 4. 17:52
 38/39 Alex Fly ***** válasza:
75%

Azért nem valók a közúti forgalomba, mert abban járművek vesznek részt, nem játék- és sporteszközök. És ez a sebességétől teljesen független: egy F1-es versenyautóval sem mehetsz ki a forgalomba...

De már mondtam: ha nem zavarod a gyalogosokat, akkor megfelelő sebességgel (max.10; nagyon max 15 km/h-val) elgurulgathatsz a járdán, nem valószínű, hogy bárki is balhézna miatta.

2021. ápr. 4. 20:07
 39/39 anonim ***** válasza:

Járdán teljesen jó menni!

Viszont van amikor rosszabb, akkor meg szimplán nem megyek vele ott, és várok a jobb járda szakaszra. Külföldön ez előny, pl. Ausztriába, Németországba, mivel ott nagyon jó minden szempontból az út, járda...

2021. ápr. 4. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!