Elektromos motorra hány watt teljesítménytől kell jogsi, illetve milyen jogsi kell?
Értem ezalatt ezeket:
0 tól x wattig nem kell jogsi, x től y wattig ilyen jogsi kell, y watt fölött pedig már amolyan jogsi.
Remélem érthető :D Tervezek beújítani egy elektromos crossmotort. Nem ócsó mulatság, közel 1m Ft, de ha ez kell, hát ez kell, eleget spóroltam rá. Elektro-mechanikai diplomám van, a megépítése, átépítése nem okoz gondot, komplett létesítmények elektromos felépítését terveztem már meg és építtettem ki.
Kell-e rendszám ezekre? Kell-e biztosítás? ha nem kell rendszám, akkor is kell biztosítás? mint pl simsonra. Ezeket összefoglalná nekem valaki? Nagyon hálás lennék!
itt nem 1-2-300wattokról beszélünk, hanem komolyabb 3-5-10-15kW-okról. (10000W)
KTM freeride-ról lenne elsősorban szó!
Azt kihagytam a sorból, hogy az átépítést hogyan lehet végrehajtani? műanyag és fémtermékek gyártásával foglalkozó cégem van, csúcskategóriás CNC gépekkel, így természetesen a lehető legjobbra építeném át. Kell-e ezeket vizsgáztatni? (átépítés után)
0-300 W között nem kell jogsi, ha csak rásegítéses bicaj és nem tud önállóan mozogni. Ha tud, akkor AM kategória kell.
300-4000 W között AM kategória kell.
4001-11000 W között A1 kategória (illetve 100 W/kg önsúly max).
11001-35000 W között A2 kategória szükséges (illetve max 200 W/kg önsúly).
35001 W-tól pedig A kategória kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!