Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Gépjárműadót miért nem kaptam...

Gépjárműadót miért nem kaptam meg, miközben más családtagom igen?

Figyelt kérdés
Hivatalosan egy lakcímen vagyunk apám, öcsém és én. Mindegyikünknek van saját autója. Ők ketten már megkapták a csekkeket, én még nem.
2021. márc. 8. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:
66%

Március végéig postázzák.

[link]

2021. márc. 8. 22:06
 2/5 anonim ***** válasza:
66%
Majd te is megkapod. Nem a lakhelyek alapján postázzák hanem nyilván évjárat, rendszám stb.. alapján. Lehet az Ő autóik vagy újabbak vagy régebbiek mint a tiéd és ezért van időcsúszás. Nekem annyit mondtak amikor rákérdeztem hogy ez hogyan lesz hogy idén április közepéig is elhúzódhat mire kipostázzák a dolgokat ezért várjak türelemmel.
2021. márc. 9. 10:19
 3/5 Mostmondjammeg válasza:

3. Miért ezer forintra kerekítve kell megfizetnem a gépjárműadót és miért forintra pontosan van meghatározva az adó összege a határozat rendelkező részében?

Na ez már sok!

2021. márc. 9. 14:13
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk is teljesen véletlenszerűen jöttek.

Arra figyelj, hogy nem a forgalmiban szereplő címre küldik, hanem ha van a lakcímkártyádon tartózkodási hely akkor oda.

2021. márc. 9. 14:56
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

// [Miért ezer forintra kerekítve kell megfizetnem a gépjárműadót és miért forintra pontosan van meghatározva az adó összege a határozat rendelkező részében?] 3 / 2021. márc. 9. 14:13

Nem kell. Utalhatod is a gépjárműadót, és akkor utalhatod a pontos összeget.

A NAV közli a számlaszámot és az adónemkódot is:

NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla 10032000-01079160, az adónem kód 410.

↑ 2021.03.01. NAV adóztatási számlaszámok és adónemek érvényes jegyzéke, letölthető dokumentum, 65. sorszám.

Egyébként, szerencse dolga. 1-499 összegvégződésnél lefelé kerekítenek, 500-999 összegvégződésnél felfelé. Legalábbis, a küldött csekken. Úgyhogy nem mindenkinek „sok”, akkor sem, ha a csekket fizeti be. //

2021. márc. 9. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!