Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magyarországon 17 évesen...

Anonimkrd kérdése:

Magyarországon 17 évesen vezethetek 120 lovas sportmotort?

Figyelt kérdés
Ukrajnában élek és 16 éves korom óta megvan a korlátlan jogsi. Van egy suzuki gsxr600-am amihez bőven korlátlan jogsi szükséges,amit Magyarországon majd csak 21 éves koromban szerezhetnék ha jól tudom.. most ha motorral akarnék oda menni ottani rokonokhoz az megoldható? Elvégre legálisan meg van hozzá minden papírom, és ha rendőr kéri a jogsit mutathatom, hogy nekem van, de nem nagyon tudom hogy is van ez ebben a helyzetben

2021. jan. 30. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Szia.

Itt Mo-n nem vezetheted.

Amelyik országba vezetsz, annak az országnak a szabályai, törvenyei vonatkoznak rád.

Pl személyautót is csak 18 év betöltesevel lehet külföldön vezetni magyarnak is.

2021. jan. 30. 13:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A jogsitól függ, nem tudom milyen plasztik kártyát kaptok ott. Szerintem úgy tudnál biztosra menni, ha az ottani kormányablaknál megkérdeznéd. Lehet, hogy nemzetközi jogsi kiváltásával megoldható lenne, de lehet hogy az se jó. Alap esetben 24 évesen tehetsz A-s jogsit. A 21 csak akkor igaz, ha már megvan 2 éve az A2, de ha jól értem, nálatok nincs ilyen kategória.
2021. jan. 30. 15:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes kérdés, mert mi van akkor, ha őneki A kategóriás jogsija van?

Tényleg, a jogsidban nincs semmilyen korlátozás?

Fura dolog ez a kategóriázás is.

Az én gyerekkoromban 16 évesen lehetett A korlátlant szerezni. Azaz 125-ös ETZ-vel lehetett vizsgázni. 12 lóerő.

A legerősebb motor az egész városban egy 350-es jawa volt. 22 lóerő.

Tehát, aki 125-ös Etz-vel vizsgázott, legálisan vezethet egy 1000-es GSXR-t, csak azért mert régen vizsgázott.

Meg van egy 18 éves, aki el tudná vezetni, de az életkora miatt nem teheti...

2021. jan. 30. 16:03
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem vezethetsz. A közlekedési szabályok vonatkoznak rád, nem pedig az, h egy magyar állampolgár mikor kaphat jogsit.

Pl. svéd.o-ban nincs időszakos orvosi "b"-re mégis használhatod bárhol.

2021. jan. 31. 06:53
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
Ha van érvényes jogsid akkor vezethetsz bárhol. Max a nemzetközit kell kiváltanod.
2021. jan. 31. 06:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. jan. 31. 13:35
 7/7 A kérdező kommentje:
#3 A kategória van nekem, egyszerű plasztik kártya ugyanolyan mint Magyarországon bármelyik jogsi
2021. jan. 31. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!