Lehet jogosítványom motoros kisrepülőgépre, ha szemüveges vagyok?
Figyelt kérdés
Az orvosi alkalmasságin számít, hogy szemüveges vagy kontaktlencsés vagyok? (Mert gondolom repülésnél a szem a legfontosabb)2021. jan. 14. 12:12
1/7 anonim válasza:
Tudtommal lehet, de gondolom, van egy dioptria határ, amit nem léphetsz túl.
2/7 anonim válasza:
taxinál 4 a határ aligha nagyobb repülőre inkább esetleg kisebb
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor nem hiszem, hogy lenne baj, mert az estek 60%-ában szemüveg nélkül vagyok, tehát meg van a szemem nélküle is általában.
2021. jan. 14. 13:20
4/7 anonim válasza:
Akkor az bőven jó lesz. Azért hobbipilótáknál nincs olyen szigorú orvosi, mint nagygépes pilótáknál.
5/7 anonim válasza:
Kereskedelmi pilóta is lehetsz szemüvegesként, nyilván bizonyos határokon belül.
6/7 anonim válasza:
Még kereskedelmi pilóta (ATPL) is lehetsz szemüveggel.
7/7 anonim válasza:
Se PPL-hez, se CPL-hez, se ATPL-hez nem számít, hogy szemüveges vagy e, vagy kontaktlencsés vagy bármi. Lényeg, hogy jól láss azzal, amit használsz. Kell lennie egy pótszemüvegnek nálad, illetve benne lesz az orvosidban, hogy csak szemüveggel/lencsével látsz jól.
Egyedül ha katonaságban akarsz repülni, ott nézik szigorúbban, hogy milyen a látásod.
Forrás az édesapám, aki már 70-es évek óta repül, oktat mindenféle gyakorlatot meg elméletet vitorlázókra meg kisebb motorosokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!