Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell villamoson jegyet...

Hogyan kell villamoson jegyet érvényesíteni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy iszonyatosan idióta kérdésnek fog hangzani, de tényleg fogalmam sincs. Mármint van elképzelésem, de nem tudom jó-e:D

Életemben egyetlen egyszer sem utaztam villamoson, mert a városban ahol lakom nincs, és ha más városba is mentem akkor is csak a buszt vagy a vonatot használtam. Most viszont majd Debrecenbe kellesz mennem egyedül, és villamost kell használnom, szóval elgondolkodtam rajta hogy még sosem használtam, és hogy kell jegyet érvényesíteni. Ugyanúgy mint egy buszon pl?

Ui:tényleg ne nézzétek hülyének kérlek:D

16/L

2021. jan. 11. 20:59
 1/9 anonim válasza:
100%
Hát, bedugod valamibe, az meg csippan egyet. Vagy ha régi, akkor húzol rajta egyet, hogy kilyukadjon. :D De biztos lesz ott valaki, aki segít majd, ha elakadnál. Nem harapnak az emberek. :)
2021. jan. 11. 21:02
 2/9 anonim válasza:
100%

[link]

az egyikbe felülről kell betolni a jegyet (és ráhúzni a kart)

a másikba szemből kell betolni a jegyet, és magától rányomtat

2021. jan. 11. 21:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy jegyérvényesítő készülékbe kell bedugni. Az ajtók környékén a kapaszkodón találod. Sokféle van, nem emlékszem Debrecenben melyik típust használják, de biztos van rajta egy nyílás. Ebbe kell bedugni a jegyet úgy, hogy a rajta lévő nyíl a gép felé mutasson és felfelé nézzen. Egy hangjelzés jelzi, ha kész van, akkor kiveszed. Rányomtat egy kódot és a pontos időt, bizonyos típusok bele is szúrnak vagy vágnak a jegybe, ez normális.
2021. jan. 11. 21:11
 4/9 A kérdező kommentje:

Akkor úgy kb mint a buszokon:D

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget:D

2021. jan. 11. 21:12
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
És nem kell jelezni leszállásnál, mint a buszon, hanem mindenhol megáll és kinyitja az ajtót. Ezt nem szokta tudni, aki először villamosozik.
2021. jan. 11. 21:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha mobiljegy alkalmazás van a telódon, már abba is bekerült Debrecen, akkor csak a kódot kell vele beolvasnod.
2021. jan. 11. 21:17
 7/9 anonim válasza:
100%
#5, ez nem teljesen igaz, vannak már olyan villamosok, ahol jelezni kell. (sőt, vonatból is van olyan, ahol nem nyitja ki az ajtót, csak jelzés után)
2021. jan. 11. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
De Debrecenben nem kell jelezni.
2021. jan. 11. 21:32
 9/9 anonim ***** válasza:
51%
A CAF-on se? Ha jól tudom az a típus van Debrecenben ami Pesten a rövid, azon kell jelezni.
2021. jan. 11. 21:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!