Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem használják a mozgáss...

Miért nem használják a mozgássérültek a nekik fenntartott helyeket?

Figyelt kérdés

Már többször is láttam ilyent, épp ma is:

Az utolsó megmaradt normál parkolóba beáll a mozgássérült, majd alig bír kiszállni a szűk ajtórésen, miközben 20 méterre, a bejárat mellett ott vannak üresen a fenntartott helyek. Volt igazolványa, láttam. Mikor rákérdeztem bután nézett, én meg keressek magamnak helyet.

2008. dec. 1. 16:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

- nem tud róla, hogy van olyan

vagy

- nem is feltételezi, hogy a nem-mozgássérültek nem foglalták el

2008. dec. 1. 17:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Pont ez a poén! Oda lehetett látni, és szóltam is, hogy ott könnyebb parkolni/kiszállni, de rá se hederített!
2008. dec. 1. 18:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez volt a kicsinyes bosszúja, mert a SUV-s menőcsávók rendszeresen a helyükön parkolnak?
2008. dec. 1. 18:36
 4/9 anonim válasza:
31%
szerintem sokkal több az ilyen parkolóhely,mint amennyit igényelnének
2008. dec. 1. 19:15
 5/9 anonim ***** válasza:
95%
Apósomnak agyvérzése volt és újból kellett tanulnia járni, beszélni és mindent. Megtanulta. Ma már autót is vezet. Neki is van mozgássérült matricája és jogosult lenne a fenntartott helyeket használni, de nem teszi, mert szégyenli. Bottal kellene járnia, de azt is szégyenli. Ilyen is van.
2008. dec. 1. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyet értek az utolsó hsz.-val. Sajnos aki jogosan parkolhatna szégyenli, akinek jogtalanul van, no comment...

Sajnos egyre több az utóbbi.

2008. dec. 2. 20:05
 7/9 anonim válasza:
73%
talán azért nem használják a mozgássérültek a nekik kijelölt parkolókat mert a sok izomagyú ,kigyúrt,tahó,paraszt,köcsög, szemét,tetű állatja elfoglalja.na az ilyeneket lőném főbe
2008. dec. 8. 18:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Itt nem erről volt szó! Mint olvashattad üresek voltak a fentartott parkolók!
2008. dec. 9. 06:28
 9/9 anonim válasza:
75%

Saját szemszögből nézve,mivel tolószékes lennék jómagam is,azt mondanám hogy ha pl. új és ismeretlen helyen vagyok nem biztos hogy mindjárt észreveszem a nem messze levő rokkant parkoló-helyemet és ha már egyszer leparkoltam és kiszálltam,valószinüleg nem fogok visszaülni,tolókocsit bepakolni csak azért hogy odébb álljak a kocsival...

Másik ok nálam néha az is hogy úgy kell beügyeskednem magam az autóval és mivel még nem vagyok egy régi motoros a hajtásban(lassan egy éves lesz a jogsim :)) valószinüleg kisebb fennakadást okozna mig bemanőverezem magam igy jobbnak látom egy "könnyebb" parkolóhelyre beállni.

Egyébként meg azt is ajánlom figyelembe venni hogy amiről egészséges emberek úgy gondolják hogy megfelelő a mozgássérülteknek az még nem biztos hogy úgy is van...

Persze ez nem a válasz erre a konkrét esetre,azt hiszem erre csak maga az illető mozgássérült tudná megadni a választ...ne de ennek a valószinüségi hányadosa igen alacsony,ugye? :)

fch

2009. ápr. 1. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!