Miért nem használják a mozgássérültek a nekik fenntartott helyeket?
Már többször is láttam ilyent, épp ma is:
Az utolsó megmaradt normál parkolóba beáll a mozgássérült, majd alig bír kiszállni a szűk ajtórésen, miközben 20 méterre, a bejárat mellett ott vannak üresen a fenntartott helyek. Volt igazolványa, láttam. Mikor rákérdeztem bután nézett, én meg keressek magamnak helyet.
- nem tud róla, hogy van olyan
vagy
- nem is feltételezi, hogy a nem-mozgássérültek nem foglalták el
Egyet értek az utolsó hsz.-val. Sajnos aki jogosan parkolhatna szégyenli, akinek jogtalanul van, no comment...
Sajnos egyre több az utóbbi.
Saját szemszögből nézve,mivel tolószékes lennék jómagam is,azt mondanám hogy ha pl. új és ismeretlen helyen vagyok nem biztos hogy mindjárt észreveszem a nem messze levő rokkant parkoló-helyemet és ha már egyszer leparkoltam és kiszálltam,valószinüleg nem fogok visszaülni,tolókocsit bepakolni csak azért hogy odébb álljak a kocsival...
Másik ok nálam néha az is hogy úgy kell beügyeskednem magam az autóval és mivel még nem vagyok egy régi motoros a hajtásban(lassan egy éves lesz a jogsim :)) valószinüleg kisebb fennakadást okozna mig bemanőverezem magam igy jobbnak látom egy "könnyebb" parkolóhelyre beállni.
Egyébként meg azt is ajánlom figyelembe venni hogy amiről egészséges emberek úgy gondolják hogy megfelelő a mozgássérülteknek az még nem biztos hogy úgy is van...
Persze ez nem a válasz erre a konkrét esetre,azt hiszem erre csak maga az illető mozgássérült tudná megadni a választ...ne de ennek a valószinüségi hányadosa igen alacsony,ugye? :)
fch
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!