Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mekkora bírságra számíthatok,...

Mekkora bírságra számíthatok, ha érvénytelen jogosítvánnyal és forgalmival vezettem?

Figyelt kérdés
A jogsi nyáron járt le, a forgalmi most októberben. Mindez igazoltatáskor derült ki. 10 éve vezetek, soha semmilyen kihágásom nem volt.
2008. dec. 1. 15:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Jó néhány 10 ezer ft, és jó esetben nem vonják be a jogosítányt
2008. dec. 1. 16:27
 2/12 anonim ***** válasza:
69%

Lejárt orvosiért nem vonják be a jogosítványt (főként, hogy még így is lehet vezetni vele pl. segédmotort). Különben is akkor már elvette volna a rendőr a helyszínen.

Én olyan 30000 ft körüli bírságra tippelek, ha más nem volt, csak sima közúti ellenőrzésen buktál le. Majd kérjél rá részletfizetési kedvezményt!

2008. dec. 1. 16:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Felénk (Pesttől 40 km keletre) ezért tuti feljelentés... De ha nagyon jó napjuk van, akkor én is az előttem szólókkal hasonló összegre gondolok... Ha megúszod a feljelentést, akkor nem 10000 lesz a bírság...
2008. dec. 1. 19:49
 4/12 anonim ***** válasza:

Lejárt orvosiért simán bevonhatják a jogsit, az nem érv, hogy segédmotorra érvényes anélkül is, mert autóvezetés közben követett el szabálysértést.

Ha igazolja az orvosi vizsgálatot, visszaadják, a jogsit.

amugy kb. 30ezer ft lesz a bírság.

2008. dec. 1. 20:53
 5/12 anonim ***** válasza:

"Lejárt orvosiért simán bevonhatják a jogsit, az nem érv, hogy segédmotorra érvényes anélkül is, mert autóvezetés közben követett el szabálysértést.

Ha igazolja az orvosi vizsgálatot, visszaadják, a jogsit."

Ez így ebben a formában hülyeség. Nekem se vonták be a nyáron, bár nekem csak egy héttel járt le. De csak helyszíni figyelmeztetést kaptam (erősen rendőrfüggő). Az hogy lejárt az orvosi nem azt jelenti, hogy elfelejti a KRESZ-t.

Másnap már meg is lehet csinálni az orvosit, csak 10000 ft-al fel kell keresni a családorvost. 2-3 napon belül az okmányiroda is ad időpontot. Egy hét múlva át is lehet venni.

Mire a szabálysértési előadóhoz kerül a feljelentés, addigra rég kész az új jogsi.

Az se úgy működik már, hogy be kell vinni a jogsit. Csak az adott kategóriát korlátozzák, de ahoz is komoly dolgokat kell elkövetni.

2008. dec. 2. 06:18
 6/12 anonim ***** válasza:

Mi ebben a hülyeség?!

mivel mérlegelés kérdése, simán elveheti a rendőr a helyszínen a lejárt ,érvénytelen(!) jogsit, pláne hogy a forgalmi is lejárt!

A bírság meg elkerülhetetlen!

2008. dec. 2. 09:12
 7/12 A kérdező kommentje:
A forgalmit elvették, a jogsit nem. Feljelentés megtörtént. Ez szombaton történt, tegnap rögtön elmentem az orvoshoz és az okmányirodába is, 2 hét múlva küldik az új jogsit.
2008. dec. 2. 11:05
 8/12 anonim ***** válasza:

A forgalmi megszerzése lesz macerás, különösen, ha nem a lakhely szerint illetékes rendőrkapitányság vette el.

Sógornőmnek 2 hónap elteltével küldték meg a lakhely szerinti okmányirodába..

2008. dec. 2. 11:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha nem postáztatod, akkor már egy hét múlva ott van az ocsmányirodában, csak be kell menni érte.
2008. dec. 2. 21:24
 10/12 A kérdező kommentje:

Postán is megjött egy hét alatt.

A határozatra még várunk.

Illetve várja a fene! :-P

2008. dec. 16. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!