Mekkora bírságra számíthatok, ha érvénytelen jogosítvánnyal és forgalmival vezettem?
Lejárt orvosiért nem vonják be a jogosítványt (főként, hogy még így is lehet vezetni vele pl. segédmotort). Különben is akkor már elvette volna a rendőr a helyszínen.
Én olyan 30000 ft körüli bírságra tippelek, ha más nem volt, csak sima közúti ellenőrzésen buktál le. Majd kérjél rá részletfizetési kedvezményt!
Lejárt orvosiért simán bevonhatják a jogsit, az nem érv, hogy segédmotorra érvényes anélkül is, mert autóvezetés közben követett el szabálysértést.
Ha igazolja az orvosi vizsgálatot, visszaadják, a jogsit.
amugy kb. 30ezer ft lesz a bírság.
"Lejárt orvosiért simán bevonhatják a jogsit, az nem érv, hogy segédmotorra érvényes anélkül is, mert autóvezetés közben követett el szabálysértést.
Ha igazolja az orvosi vizsgálatot, visszaadják, a jogsit."
Ez így ebben a formában hülyeség. Nekem se vonták be a nyáron, bár nekem csak egy héttel járt le. De csak helyszíni figyelmeztetést kaptam (erősen rendőrfüggő). Az hogy lejárt az orvosi nem azt jelenti, hogy elfelejti a KRESZ-t.
Másnap már meg is lehet csinálni az orvosit, csak 10000 ft-al fel kell keresni a családorvost. 2-3 napon belül az okmányiroda is ad időpontot. Egy hét múlva át is lehet venni.
Mire a szabálysértési előadóhoz kerül a feljelentés, addigra rég kész az új jogsi.
Az se úgy működik már, hogy be kell vinni a jogsit. Csak az adott kategóriát korlátozzák, de ahoz is komoly dolgokat kell elkövetni.
Mi ebben a hülyeség?!
mivel mérlegelés kérdése, simán elveheti a rendőr a helyszínen a lejárt ,érvénytelen(!) jogsit, pláne hogy a forgalmi is lejárt!
A bírság meg elkerülhetetlen!
A forgalmi megszerzése lesz macerás, különösen, ha nem a lakhely szerint illetékes rendőrkapitányság vette el.
Sógornőmnek 2 hónap elteltével küldték meg a lakhely szerinti okmányirodába..
Postán is megjött egy hét alatt.
A határozatra még várunk.
Illetve várja a fene! :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!