Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyik a "kedvenc" autóstípusod?

Melyik a "kedvenc" autóstípusod?

Figyelt kérdés
2020. dec. 25. 11:11
A kérdező szavazást indított:
A mindenek felett álló: index nélkül kanyarodik, vált sávot, indul el az út széléről - duplán kell odafigyelned rá, mert kiszámíthatatlan.
Az izgága: fél méterre van mögötted, be van sózva, és miután megelőzött, alig van helye visszasorolni eléd. Így megy tovább autóról autóra.
A menőző: padlógázzal előz, aztán elkanyarodik a következő kereszteződésnél. Mindenkinek látnia kell, milyen verdája van, és mennyire jól vezet.
A turista: címet keres, telefonál, vagy ki tudja mit - hússzal döcög az út közepén, vagy megáll, és trécsel valakivel. Alig tudod kikerülni.
Az ügyeskedő: előremegy a buszsávban vagy párhuzamos utcában bepofátlankodni a sorba. Már pirosra váltott a lámpa, de ő még "átcsusszan".
az őrült: agyonhajtja a szakadt autóját, szinte esnek le az róla alkatrészek. Közveszélyesen közlekedik - félő, hogy elrepül az ajtaja egy kanyarnál.
12 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mind.

De amelyik típust a legkevésbé értem, az a harmadik. Éppen most szerdán volt egy ilyen, úgy előzött meg, hogy szemből majdnem telibe kapta a Scania, majd kb. 150 méterrel később lehajtott az útról, bele a dugóba. Gratulálok, egy autónyival előrébb vagy. Slusszpoén: én mentem tovább, szóval ha vár 5 másodpercet, akkor ugyan oda jutott volna, csak éppen saját és mások életének veszélyeztetése nélkül. De az nyilván nem lett volna menő. Bár egyébként a 2. és 3. típus ugyanaz szokott lenni.

2020. dec. 25. 11:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ügyeskedő. Állok a pirosnál elöl, mögöttem a sor, ő meg az üres jobbra menő sávban beáll mellém. Tudom, hogy nem jobbra, hanem egyenesen akar menni és begyorsulni elém. Hát nem, kisfiam, beszoptad. Mindennapos eset.
2020. dec. 25. 11:28
 3/9 dzsoz válasza:
100%
Nem tudok dönteni olyan sok kedvenc van itt,de hiányzik a friss jogosítványos aki rögtön azt hiszi magáról hogy ő a Halálos iramban sztárja!
2020. dec. 25. 11:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
2 és 3, mert szándékosan okoznak veszélyhelyzetet, ráadásul általában még csak nem is profitálnak belőle.
2020. dec. 25. 11:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Vannak néha zavaró helyzetek, de alapvetően nem vagyok idegbeteg, és ezt a myugalmam főleg a kormánynál próbálom megőrizni. Úgyhogy nem tud felhúzni senki, nem kezdek el őrjöngeni, dudálni, videózni, ahogy az manapság teljesen elvárt már néhány bagatell forgalmi szituáció miatt.
2020. dec. 25. 13:52
 6/9 anonim ***** válasza:
a jelzéseket nem használó a menő csávó!
2020. dec. 25. 13:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez így elég pontatlan kategorizálás, de hát kell a pont a kérdésért.

Ha nagyon választani kellene, akkor az izgága ügyeskedő. Mondjuk két nagyobb gázfröccs és inkább eltűnnek

2020. dec. 25. 13:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Igazából ahogy írják elég pontatlan és értelmetlen ez a kategorizálás.

Mert általában a "turistán" kívül az összes többi gyakorlatilag egy csoportba vehető az "agresszív f..sz" kategóriába.

2020. dec. 25. 19:13
 9/9 anonim ***** válasza:

Amúgy úgy nézem, hogy valahol a közlekedés alapja kellene legyen a figyelmesség, odafigyelés másokra, a forgalom segítése, amellett, hogy (legalább nagyságrendileg) betartjuk a szabályokat.

Meg egyszerűen az agresszivitást mint olyat kellene kerülni, mert semmivel nincs vele előrébb a sok sietős, de legalább folyamatosan veszélyhelyzetet teremtenek.

Illetve a szomorú, hogy a "vezetési tudás" kimerül abban, hogy tapossa a gázt meg száguld mint az állat és ő ettől "tud" mert ő ettől jobban vezet mint a többiek, mert ő "mer" gyorsan menni, meg ő mindenkit is le tud tolni.

Aztán az ilyenek a legelső szembe jövő, teljesen alap és mindennapi közlekedési szituációnál, mint egy piros lámpánál megálló forgalom, telibe fogják verni a kocsisort, csak mert kikapcsolt aggyal tapossák a gázt, és levillogják a betonfalat is...

2020. dec. 25. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!