Melyik a "kedvenc" autóstípusod?
Mind.
De amelyik típust a legkevésbé értem, az a harmadik. Éppen most szerdán volt egy ilyen, úgy előzött meg, hogy szemből majdnem telibe kapta a Scania, majd kb. 150 méterrel később lehajtott az útról, bele a dugóba. Gratulálok, egy autónyival előrébb vagy. Slusszpoén: én mentem tovább, szóval ha vár 5 másodpercet, akkor ugyan oda jutott volna, csak éppen saját és mások életének veszélyeztetése nélkül. De az nyilván nem lett volna menő. Bár egyébként a 2. és 3. típus ugyanaz szokott lenni.
Ez így elég pontatlan kategorizálás, de hát kell a pont a kérdésért.
Ha nagyon választani kellene, akkor az izgága ügyeskedő. Mondjuk két nagyobb gázfröccs és inkább eltűnnek
Igazából ahogy írják elég pontatlan és értelmetlen ez a kategorizálás.
Mert általában a "turistán" kívül az összes többi gyakorlatilag egy csoportba vehető az "agresszív f..sz" kategóriába.
Amúgy úgy nézem, hogy valahol a közlekedés alapja kellene legyen a figyelmesség, odafigyelés másokra, a forgalom segítése, amellett, hogy (legalább nagyságrendileg) betartjuk a szabályokat.
Meg egyszerűen az agresszivitást mint olyat kellene kerülni, mert semmivel nincs vele előrébb a sok sietős, de legalább folyamatosan veszélyhelyzetet teremtenek.
Illetve a szomorú, hogy a "vezetési tudás" kimerül abban, hogy tapossa a gázt meg száguld mint az állat és ő ettől "tud" mert ő ettől jobban vezet mint a többiek, mert ő "mer" gyorsan menni, meg ő mindenkit is le tud tolni.
Aztán az ilyenek a legelső szembe jövő, teljesen alap és mindennapi közlekedési szituációnál, mint egy piros lámpánál megálló forgalom, telibe fogják verni a kocsisort, csak mert kikapcsolt aggyal tapossák a gázt, és levillogják a betonfalat is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!