Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért erőltetik ennyire a...

Miért erőltetik ennyire a hosszú távra alkalmas elektromos/hidrogénes kamionok készítését/alkalmazását?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, elektromos autó párti vagyok, és fontosnak is tartom a környezetvédelmet és az elektromos járművek elterjesztését (jómagam is váltok nemsokára villanyautóra). Azonban a HOSSZÚ TÁVRA alkalmas elektromos vagy akár hidrogénes kamionokat egyáltalán nem értem, miért erőltetjük ennyire. A Scaniának van egy elég érdekes ötlete is, hogy áramszedős kamionokat alkalmazzanak. Kérdezem én, miért nem a vasutat akarják a döntéshozók hosszú távon alkalmazni? A villamos mozdonyok vonatatta tehervonatok infrastruktúrája nagyon sok helyen van meg, ehhez már csak Európa-szerte kiegészítő beruházások kellenének, illetve új vállalatok alapítása. Hosszútávon sokkal olcsóbban, és környezetbarátabban lehetne (kevesebb gumi felhasználás). A balesetek minimalizálásról nem is beszélve. Illetve hát az utakon rengeteg kamion fut, így sokszor hatalmas dugók is alakulnak ki, amit a kamionok sem könnyítenek meg. Tehát szerintem sokkal jobb lenne, ha országok között vagy országon belüli nagy távolság lefedéséhez sokkal jobban előnyben kellene részesíteni a vasutat, kamionokat vagy nagyobb teherautókat kellene alkalmazni az ún "Last mile delivery" esetekben, tehát teherpályaudvaroktól a célig. Miért lehet az, hogy ennyire erőltetett a nagy távolságú kamionos közlekedés (és amúgy itt mindegy is, milyen meghajtású nyerges vontatóról beszélünk)?

2020. dec. 19. 09:33
1 2
 11/11 anonim válasza:
Azért nyomják, mert a vonat nem tudja kiváltani a kamiont. A kamion gyors, ajtótól ajtóig mehet, bizonyos tételekben, vonatút pedig rengeteg helyre nincs. Ha van akkor is el kell szállítani a vasúttól, ahhoz fuvar kapacitásnak kell a helyszínen lennie, ami alapból nincs, vagyis odaküldenek egy teherautót üresen... A vasút nagyobb távolságoknál és kevésbé időkritikus termékeknél éri ezért meg.
2023. máj. 11. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!