Budapest Aranykéz utcában mi ez az ellenőrzés tábla ?
Megnéztem, mondom hátha van valami emlékmű a robbantásban elhunytaknak aztán ezt találtam. Meg kell állni valaki ellenőriz és utána mehetsz csak át rajta?
Ahogy elnézem, csak az arra jogosult járművek (pl. lakók) hajthatnak be az utcába, és amolyan kártyás érzékelős (esetleg rendszámfelismerő?) ellenőrzés lehet ami alapján behajthatsz, erre tippelek, de ha valaki jobban tudja én is megköszönném a pontosítást.
Emlék tábla nem hiszem, hogy van, ha jól tudom 4 egymástól független ember halt meg, abból is az egyik "célirányosan". Ez (3) csekély szám ahhoz, hogy emlékművet állítsanak.
Furcsa, hogy egy szabványos KRESZ-táblát emléktáblának néz valaki, de hát legyen.
Tehát a piros szegélyű kör alakú tábla , közepén fekete vízszintes vonallal és a kötelező megállás okának egy vagy kétnyelvű megjelölésével azt jelenti, hogy az adott helyen mindenképpen meg kell állni. Jelen esetben ellenőrzés céljából.
A konkrét helyen ugyebár egy mozgó poller is van, egy kamerás rendszámfelismerő rendszer vagy pedig távirányító , esetleg távolban ülő operátor működteti azt és így csak engedéllyel rendelkezők tudnak áthajtani e ponton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!