Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalomban hogyan tud egy...

Forgalomban hogyan tud egy ember nagyon gyorsan reagálni mindenre például városi vezetés?

Figyelt kérdés
Nekem ez nagyon nehéznek tűnik, gyorsan történik minden, táblák is jönnek mennek gyorsan. Nem nehéz? Majd novemberben fogok életemben először vezetni. Szóval nem kérek ilyet hogy nem vagy alkalmas mert még nem is vezettem. Csak nehéz elképzelni, vagy megszokod gyorsan?

2020. okt. 24. 22:19
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
nem nehéz
2020. okt. 24. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
alkalmasnak kell rá lenni.
2020. okt. 24. 22:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok dolog automatikusan fog menni, így egyre több dologra tudsz majd figyelni egyszerre. Persze ez nem egyik napról a másikra fog menni, ehhez rutin kell.
2020. okt. 24. 22:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyre több minden fog beépülni izommemóriába, egyre több mindenre fog az agyad automatikus sablont kialakítani, így egyre több kognitív kapacitásod lesz egyebekre figyelni, egyre könnyebb lesz gyorsan reagálni. Gyakorlás kérdése ez is, mint sok más.
2020. okt. 24. 22:45
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

2-es vagyok és a kérdezővel szembe menve még mindig azt mondom alkalmasnak kell rá lenni.

van akinek nem megy akkor sem ha évekig próbálja.

én például könyvtárban nem bírom ki 1 óránál tovább... :D és a könyvtáros nénim meg nem tud vezetni, pedig vett má vagy 100 órát. győzködtem, segítettem és vezettünk zárt pályán is, akkor sem ment neki. van ilyen.

2020. okt. 24. 22:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindenre reagálni. A táblákat csak figyelembe kell venni, tehát azonnali döntéshozást nem igényel az ottlétük, csak meg kell jegyezni, hogy azon a szakaszon mit nem szabad. Egyébként a tiltótáblákat általában útburkolati jellel is megerősítik, tehát ha el is felejti valaki, hogy előzni tilos van a szakaszon, a záróvonal emlékeztetni fogja rá.

Amire reagálni kell, az a többi közlekedő.

2020. okt. 24. 23:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#6-osnál a pont.
2020. okt. 24. 23:32
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Többek között azért is kell tanulni, gyakorolni az autóvezetést, hogy megtanulj sok felé figyelni.

Kezdetben általában nehéz, külnönösen addig, amíg az autó kezelésére is külön koncentrálni kell.

A tanulásnak van egy folyamata, van aki gyorsabban és van aki lassabban tanul, az oktató a tanuló aktuális tudásától picit többet igénylő feladatok adásával tanít, kezdetben gyér forgalmú úton még lehet a táblát sem kell a tanulónak figyelni (ösztönösen úgyis megpróbálja), az oktatás végére pedig valóban elvárás, hogy minden szükséges információra jól reagáljon (időben jelez, lassít, gyorsít, stb) - akkor mehet forgalmi vizsgára, akkor már azon a szinten van, hogy engedik egyedül tanulni tovább (mert még sokat kell tanulni)

2020. okt. 25. 04:12
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

Mielőtt elkezdtem vezetni, én is tökre úgy éreztem, hogy ez nekem nem fog menni. Mármint, nem az autó kezelése, hanem maga a városban, forgalomban való vezetés a túl sok beáramló információ miatt. De miután elkezdtem vezetni, ez a félelem megszűnt. Óráról órára magabiztosabb lettem. Sőt. Miután kézhez kaptam a jogosítványom, kb. 2x vezettem a városban, akkor még félénken, de pár nap után már olyan magabiztos voltam mintha már évek óta vezetnék. Olyan automatikusan ment az, hogy mit kell figyelembe venni, az ezer tábla közül rögtön azt láttam meg, ami "nekem kellett". Sőt, így visszagondolva el se tudom képzelni, hogy én valaha féltem a vezetéstől, vagy hogy nem voltam magabiztos vezetés közben. Most meg, viszonylag még friss jogsis vagyok, de már több ezer km-vel a hátam mögött, de úgy érzem, hogy jól vezetek, nem vagyok béna, gyorsan megtudom oldani a hirtelen szituációkat. Amikor elkezdtem vezetni tanulni, nagyon féltem, hogy nekem ez sosem fog menni. De megy. Most már a vezetés is tökre olyannak tűnik nekem, mint a biciklizés. Olyan alap. Nem gondolkodok közben, nem parázok semmin, csak beülök és megyek.

Szóval idő. Idő kell abba, hogy az ember belejöjjön. De miután megtanulod kezelni az autót, szóval már nem kell nézned a váltót, simán eltudsz indulni, nem fulladsz le, stb., azután már minden könnyebb, mert az autó kezelése már automatikus, már "automatikusan" vált a kezed fokozatot, automatikusan kuplungon a lábad, automatikusan fékezel stb... miután ezek megvannak, a táblák, a jelzőlámpák, a forgalom már piskóta. Hajrá, ne félj! Sokan úgy kezdik, hogy tartanak ettől az egésztől, de aztán ráéreznek. Senki se a kormány mögött született. Nézz körbe, hány autót látsz az utakon. Na, az ő sofőrjük is nagy eséllyel átesett ezen a "túl gyorsan történik minden.. stb." fázison.

2020. okt. 25. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!