Miért benzinmotort alkalmaznak?
Figyelt kérdés
A motorcsónakokban, illetve a fűnyírókban, láncfűrészekben és hasonló kerti vagy más eszközökben miért benzines motort alkalmaznak? Miért nem használnak ilyenben dízelt?2020. szept. 14. 21:44
1/10 anonim válasza:
Mert egy hasonló teljesítményű diesel motor sokkal nehezebb és bonyolultabb lenne.
2/10 anonim válasza:
Meg a benzines karaktere is ideálisabb, tágabb a fordulatszámtartomány. Egyedül ágaprítóban láttam eddig dízelest, de ugye ott meg pont a fordulatszám a kevésbé fontos tényező.
3/10 Ifj. Paprikás Csirke válasza:
Hova tovább a diesel motor alacsonyabb fordulatszámokra optimális, így vagy nagyobb áttételt kéne beépíteni (bonyolultabb hajtás) vagy másodperceket kéne várni még a láncfűrészen átfordul a lánc.
Motorcsónakban egyébként pont ezért létezik diesel, mert ott semmi baj nincs vele amíg valaki nem akar gyorsan haladni, de ott is inkább csak közepesnél nagyobb mérettartományban.
4/10 D. Brasco válasza:
Fűnyírókban láncfűrészekben kerti cuccokban azert van benzin motor,raadasul amiket mozgatnak szogoruan 2 ütemű,mert maskeppen nem lehetne megoldani az olajzást.
5/10 A kérdező kommentje:
#3 Motorcsónakban én még életemben nem láttam dízelt, pedig nem egyet láttam.
2020. szept. 15. 09:13
6/10 anonim válasza:
Azt ne felejtsük el, hogy rohadt káros lenne, folyamatosan szívni egy fűkaszának, láncfűrésznek vagy egy motorcsónaknak a dízel füstjét. Nem véletlen találták ki a részecskeszűrőt, adbluet,egr-t stb.
7/10 Ifj. Paprikás Csirke válasza:
Folyami motorcsónakon nem is gyakori, főleg tengeren használják halász csónakokon, amik már majdnem hajók, de hogy ne kelljen rá papír mégis kisebb egy kicsit.
8/10 anonim válasza:
6-os, azért mikor ezek jó része még kétütemű, ezt a dízel füstöt nem feltétlen venném fel akkora érvnek.
9/10 anonim válasza:
Csak nálunk, Európában, meg úgy általában a fehér kultúrkörben.
Ázsiában képesek bármilyen dízelmotorból külmotort fabrikálni, és azzal hajtani az európai szemmel életveszélyesen túlterhelt hajóikat.
Számos példát látni az ilyen barkács-motorokra az alábbi videóban:
10/10 anonim válasza:
8. Emellet a másik érv hogy rohadt hangos lenne főleg egy 2 személyes gumicsónakba és kétlem hogy elbírná. Én tuti nem vennék olyat ami hangos és még büdös is. Az a kétütem hidd el egészségesebb,mint a szívódízel füstje. De ha neked az kell alkosd meg magadnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!