Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Akik Budapesten biciklivel...

Akik Budapesten biciklivel járnak be dolgozni, ti nem izzadtok le tőle?

Figyelt kérdés
Én is erősen gondolkodom azon, hogy vegyek egy biciklit és azzal közlekedjek. Viszont melegebb időben, még egy tempósabb sétától is leizzadok és ez tönkreteszi a hajamat is :D utána meg ülhetek egész nap a légkondis irodában leizzadtan, ragadósan.
2020. szept. 14. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha izzadós vagy, és a munkahelyen nincs zuhanyozási lehetőség, akkor ez sajnos felejtős...

Én egyáltalán nem vagyok izzadós, nem is járok minden nap bicajjal. Leginkább tavasszal és amikor már nincs nagy hőség. De még így is nagyon jól esik egy gyors zuhanyozás, mielőtt beülök az irodába. EGyszerűen jobb a közérzetem.

2020. szept. 14. 10:48
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Ha te biciklivel jársz én attól nem izzadok le.
2020. szept. 14. 11:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

elsőre ne munkába járj, edződj bele kicsit a bicajozásba.

Akkor már látni fogod hogy mi az a táv és a tempó, amit még kevés izzadással megúszol.

Ez teljesen egyéni mindenkinek.

50-60 fokos aszfalton akkor is izzadsz, ha csak ott állsz, az ellen semmi védelem nem létezik.

2020. szept. 14. 11:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért ma már egy nagyobb irodaházban érdemes megpedzegetni a menedzsmentnél a kérdést, hogy ha bringával akartok többen bejárni, hol is lesz a zuhanyzó? Az én munkahelyemen is megjelent a tömeges igény, találtak rá megoldást - innentől kezdve teljesen jó bringával bejárni, mert ha leizzadsz, van rá megoldás.
2020. szept. 14. 11:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

De, leizzadnak. Évekig szagoltam a bicós kollégámat, nem egy jó élmény.

Normális munkahelyeken van lehetőség zuhanyozni. Ha nálatok nincs, ne járj bicóval.

2020. szept. 14. 11:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

#5: én is nagyon izzadok, nálunk van zuhanyzó.

Viszont nyári forróságban jobban izzadok tömegközlekedésen, mint biciklivel, szóval ennyi erővel a BKV-s bejárás is felejtősnzuhany nélkül.

2020. szept. 14. 11:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is van zuhanyzó, a biciklis kollégák többsége zuhanyozik és átöltözik, miután beért.
2020. szept. 14. 12:02
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg vehetnél egy elektromos rollert. Azt nem kell hajtani és nem izzadsz.

Bár amilyen kretén országban élünk, a mai napig nem tudták egyértelműen szabályozni az elektromos rollereket. Fingja sincs senkinek, hogy hol mehet vele és hogyan. Én személy szerint ezért nem mertem egyelőre venni.

2020. szept. 14. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:
De elektro biciklivel lehet menni.
2020. szept. 14. 16:42
 10/10 Alex Fly ***** válasza:
100%

Ha olyan az időjárás, akkor tök mindegy mivel megy az ember, úgyis izzadni fog.

Ha pedig nem, akkor pedig kerékpáron sem feltétlenül. A munkába tekerés nem verseny, kényelmes 15-20 km/h tempóval haladva nem kell izzadni - maximum az első pár napon, amíg az ember meg nem szokja. És persze a megfelelő öltözet is sokat segíthet...

2020. szept. 15. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!