Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A benzinkúton a kutas köteles-...

Hellospring kérdése:

A benzinkúton a kutas köteles-e megkérdezni, hogy tankoltam-e vagy sem? Vásárolok a shopban más termékeket is, s fizetésnél meg kell-e kérdeznie a vásárlótól, hogy volt-e tankolás (OMW)? Hol tudok ennek utánanézni? Üzletszabályzat?

Figyelt kérdés

#tankolás #OMV #benkzinkút
2020. aug. 15. 11:46
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

"Szerencsére többször fizettem ott bankkártyával, ezzel tudom igazolni, hogy rendszeresen oda járok."

Ez igazából - jogi értelemben - nem érdekel senkit, nem jelent semmit.

"Nem vagyok császár, csak siettem, de egy ilyen mentalitású embernek, -mint te- inkább azt tanácsolom, menjél el dolgozni egy rendes helyre, hogy te se vedd észre, ha egy tízessel több van a pénztárcádban. És akkor talán nem süt az irigy gondolkodásmód belőled.."

Talán említettem már, benzinkutat üzemeltetek. (Kicsit, nem Magyarországon, de na.) Szokott sok pénz lenni a tárcámban meg a zsebemben is, mégis - talán épp ezért - mindig megszámolom. Ha kapok, ha adok. Zsémbeskedés, morgás meg személyeskedés helyett inkább gondolkozz el azon, nem lenne-e érdemes (a fenti esettől függetlenül is) rászokni arra, hogy a pénz számolva jó.

"Engem se nagyon érdekel mi a kutas dolga, de nevetséges az eljárási mód.. Szívesen kifizetem, nem érdekel, de az, hogy lopással legyek megvádolva, és ezért indul ellenem rendőrségi eljárás az egy kicsit nevetséges.."

A kutas az adott esetben nem nagyon tud mást tenni. Attól, hogy rendszeresen oda jársz, nem vagy haver, nem vagy ismerős, ő csak azt látja, hogy mely rendszám nem fizetett. Nem állhat ki a sarokra figyelni, ki az, az egyetlen amit tehet, a feljelentés.

"Tehát kp-val lehet fizetni, sajnos nem számoltam meg a visszajárót - hisz feltételeztem, hogy jól ad vissza.

Nem gondolom, hogy ne mondtam volna, hogy hányas kútat szeretném kifizetni, pont ez a problémám."

Mindketten hibáztatok, nyilván, de - és ezt most magánemberként írom - neked vannak jobb esélyeid, neked van több lehetőséged a hibákat észrevenni. Te ugyanis csak egyszer vagy ott, egyszer adsz ki és veszed át a pénzt. A kasszás ezt csinálja napi nyolc órában. Nyilván azért fizetik, hogy ne hibázzon, de ő is ember. Az viszont, hogy te nem számolod meg a visszajárót, nem is tudom. Életszerűtlen. Tényleg.

2020. aug. 15. 13:49
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyen "élményem", nem kívánom senkinek. A szokásos helyen tankoltam (évek óta), bementem fizetni, mondtam, hogy a 2-es kút volt és kérek még két doboz cigarettát. Bankkártyával fizettem, siettem, szétszórt voltam, máshol járt az agyam, nem néztem a leolvasón az összeget csak leokéztam. Kb. fél óra múlva hívtak telefonon a kútról, hogy fizetés nélkül távoztam, mármint csak a cigarettát fizettem ki... Természetesen visszamentem rögtön, mondtam, hogy én közöltem a kút számát, de égett a pofám rendesen.

Most én tehettem arról, hogy a pénztáros süket volt, vagy én, hogy nem figyeltem, milyen összegre nyomtam rá??

2020. aug. 15. 19:27
 23/28 anonim ***** válasza:
73%

2020-ban vagyunk. Komolyan azt kell még mindig a fejekbe verni, hogy NÉZD MEG A TERMINÁLON AZ ÖSSZEGET?!

És ha egy nullával többet üt be véletlenül? Vagy félre érti és a kettes helyett a hetes kutat üti neked, aminél épp egy nyerges tankolt százötven liter gázolajat?

Én érzem magam kínosan, hogy felnőtt embereknek kell ezt magyaráznom. Elképesztő.

(Igen, tudom, a kutas hibázott. De a te zsebedre megy!)

2020. aug. 15. 19:37
 24/28 anonim ***** válasza:
Nem 2020-ban volt, hanem kb. 20 évvel ezelőtt, de ez nem változtat a lényegen.
2020. aug. 15. 19:43
 25/28 anonim ***** válasza:
0%

Az alábbi történet lazán kapcsolódik a kérdéshez:

Nem titok, a kőszegi OMV-nél történt az eset tavaly.

Telenyomtam a Q7 100 literes tankját, mentem be fizetni, 40 000 környékén volt a vége.

Bent szembesültem vele, hogy nincs nálam a bankkártya.

Ott, akkor ugrott be, hogy a párom az édesanyjánál hagyta a sajátját és kölcsönkérte az enyémet.

Mosolyogtam egyet és jeleztem, hogy hazafutok készpénzért.

A történethez tudni kell, hogy fixen ott tankoltam, 90%-ban ugyanannál a hölgynél, körülbelül 1,5 milliót hagytam ott csak az elmúlt évben.

Erre személyit kért zálogba, alig akart elengedni, mintha hirtelen tolvajjá váltam volna.

Otthagytam az okmányt, visszamentem, aztán közöltem is, hogy ezentúl máshol hagyom a pénzem.

Ha 10% árrésük van, akkor egyedül otthagytam egy évben 1 alkalmazott havi nettóját.

2020. aug. 15. 20:16
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekes vagy. Negyvenezer forint a pénztáros lánynak sok pénz, és könnyen lehet, hogy ha bármi történik veled útközben, tőle fogja a főnöke levonni. Még csak nem is egy háromezres tankolásról van szó!

Te mekkora parazst vagy, hogy megsértődsz azon, hogy szeretné tudni, kire bízza a havi fizetésének felét-harmadát? Ő biztos nem Q7-tel jár, és nem is tereltetek együtt libát, hogy miattad kockáztasson ennyi pénzt.

Nem balhézott, nem hisztizett, nem hívta egyből a főnököt, nem fenyegetett feljelentéssel, nem hívott egyből rendőrt. Kért egy igazolványt és aggódott.

Én szégyellem magam helyetted is...

2020. aug. 15. 20:31
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

Rendszeresen ott tankoltam, ráadásul egyazon 8000 fős városban élünk.

Egyszerűen életszerűtlen lett volna, hogy "eltűnök".

2020. aug. 15. 20:40
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Negyvenezer forint, ember!

Nem ismer, nem tudja a nevedet, nem tudja hol laksz, lehet, hogy az arcodra sem emlékszik (tudod, hányan fizetnek egy kasszánál egy műszak alatt?), és nincs a homlokodra írva, hogy hol laksz.

Miért kell ezen megsértődni? Elvárod tőle, hogy a családja megélhetését kockáztassa, miközben alapvetően te hibáztál? Ennyire hiányzik belőled bármi emberség, empátia?!

Bazze, ez a bevett ügymenet (jobbik esetben), mert rendőrt is hívhatott volna.

Érthetetlen és szomorú, hogy ilyen esetben még neked áll feljebb.

2020. aug. 15. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!