Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy lakott...

Honnan tudom, hogy lakott területen kívüli főútvonalon éppen 70 vagy 90 a seb korlát?

Figyelt kérdés

12 alkalommal voltam vezetni eddig és még mindig nem tudok rájönni, hogy mi határozza meg azt, hogy egy főútvonalon 70 vagy 90 a határ.. Megyünk a főútvonalon ekreken 50-el. Elhagyjuk a lakott területet (tábla áthúzva) akkor felgyorsítok 70-re és rámszól az oktató, hogy menjek már gyorsabban feltartjuk a forgalmat.

Aztán. egy másik városban (távolsági vezetés) ugyanez a szitu és rámszól, hogy azért a 70-et tartsuk.

Na. utólag megnéztem google maps-en, NINCSEN 70-es tábla azon a szakaszon!

AKkor most mi van?

2020. aug. 11. 17:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10. najó, persze megkérdezem, csak gondoltam van valami jel, hogy ez nem "olyan" lakatlan terület :D
2020. aug. 11. 18:23
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Hogy van meg a Kresz vizsgád ha ilyenekre gondolsz?
2020. aug. 11. 18:27
 13/18 A kérdező kommentje:
kreszvizsgán 73 pontot értem el. Azért írtam a kérdést, mert alapból nem gondolnék ilyenre. Valszeg az oktatóm volt picit fáradt.
2020. aug. 11. 18:32
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Értsd már meg végre, hogy nem megszokásból vezetünk, és nem az internetre hagyatkozunk vezetés közben.

Lehet hogy csak egy ideiglenes sebesség korlátozás volt kint (pl fűnyírás, útburkolat festés...), és mikor ti ott voltatok,az még kint maradt. 20 perc múlva,pedig már nem volt ott.

Ha nincs tábla, 90 a határ.

2020. aug. 11. 19:38
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

90 a korlát, tanulóvezetőként nem feltétlenül kell annyival menned.

Baj esetén az oktatónak kell mentenie. 70 teljesen jó.

2020. aug. 11. 19:48
 16/18 A kérdező kommentje:

Attól még, hogy tanuló vezető vagyokmég nem jelenti, hogy indokolatlanul fel kell tartanom a forgalmat. ha 90 a korlát, nyugodtan mehetek kereken 90-nel.

sőt. annyival szoktam is. 50-nél városban 50-el.

természetesen mindenhol forgalmi és útviszonyokhoz igazítom a sebességemet!!

van olyan utca, ahol 50-el elhetne menni de kénytelen vagyok 15-el a kis oldaltávolság miatt...

2020. aug. 11. 20:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a KRESZ vizsga a forgalmi előtt van...
2020. aug. 12. 09:20
 18/18 A kérdező kommentje:
17. természetesen. mindig előbb van. ki sem mehetnénk a forgalomba kresztudás nélkül. kivéve biciklisták, mert nekik mindent szabad :D (következmények nélkül)
2020. aug. 12. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!