Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Honnan tudom, hogy lakott...

Honnan tudom, hogy lakott területen kívüli főútvonalon éppen 70 vagy 90 a seb korlát?

Figyelt kérdés

12 alkalommal voltam vezetni eddig és még mindig nem tudok rájönni, hogy mi határozza meg azt, hogy egy főútvonalon 70 vagy 90 a határ.. Megyünk a főútvonalon ekreken 50-el. Elhagyjuk a lakott területet (tábla áthúzva) akkor felgyorsítok 70-re és rámszól az oktató, hogy menjek már gyorsabban feltartjuk a forgalmat.

Aztán. egy másik városban (távolsági vezetés) ugyanez a szitu és rámszól, hogy azért a 70-et tartsuk.

Na. utólag megnéztem google maps-en, NINCSEN 70-es tábla azon a szakaszon!

AKkor most mi van?

2020. aug. 11. 17:03
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
lakott terüelten kívül egyéb úton 90km/h a korlát. tehát lakott terüelten kívül olyan úton ami nem autóút és nem autópálya mehetek 90-el. Ez oké. De ha nincs 70-es tábla, akkor mi tiltja a 70-nél nagyobb sebességet?
2020. aug. 11. 17:08
 2/18 anonim válasza:
100%

Attol mert a maps-en nincs, a valoeletben barmikor kitehetnek egy uj tablat, es a maps nem fogja masodpercenkent frissiteni😅

Normal esetben lakott teruleten kivul 90, amennyiben nincs sebessegkorlatozo tábla. Keresztezodesek, nagyobb kanyarok esetében szinte mindig 70es van

2020. aug. 11. 17:09
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Ilyenkor legegyszerubb ha rakerdezel,nem ertem miert nem mertek kerdezni az oktatotol.. en minden megkerdeztem amit nem ertettem, miert mondja.
2020. aug. 11. 17:11
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A google maps nem interaktív.

Lehet, hogy akkor még nem volt tábla mikor az a rész készült, de mostmár van. Csak te nem vetted észre.

2020. aug. 11. 17:12
 5/18 belapus ***** válasza:
100%

A Maps nem mindig az aktuális adatokat mutatja.

Amennyiben nincs korlátozás, akkor a lakott terület végét jelző jelzőtábla után valóban 90-nel mehetsz.

Az adott esetről egyszerűbb volna az oktatót kérdezni.

2020. aug. 11. 17:13
 6/18 anonim ***** válasza:
97%
Vezetés közben is a google mapset nézed a táblák helyett? Ráadásul a felvétel akár több éves is lehet.
2020. aug. 11. 17:15
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A táblákat kell figyelni. Ha 70-es korlát van kint, akkor 70 a maximális sebesség, ha nincs kint tábla, akkor lakott területen belül 50, azon kívül 90.
2020. aug. 11. 17:17
 8/18 A kérdező kommentje:

2020 júl 24 a frissítés dátuma a google szerint.

Anyámmal is jártunk arra és nincs tábla. Olyan, hogy nem vettem észre olyan nincs. :) Olyankor szól az oktatóm. Most nem szólt, tehát nem volt mit nem észre vennem.

2020. aug. 11. 17:25
 9/18 A kérdező kommentje:
2: tudom, azért mentem 85-el :) látom a táblákat ám :D ott vannak az út szélén és jó nagyok színesek. nehéz nem észre venni őket.
2020. aug. 11. 17:25
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet oktatód volt képzavarban, ő se isten. De kövi órán kérdezz rá, ha mi itt találgatunk azzal nem leszel előrébb
2020. aug. 11. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!