Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szórakozik velem a Nemzeti...

Szórakozik velem a Nemzeti Útkezelő?

Figyelt kérdés

Kezdek belefáradni..

Márc. 31-én eladtam apám hagyatéki és lejárt műszakijú kocsiját roncsként. Mindenhol bejelentettem. (Kormányablak, biztosítók)

Áprilisban kaptam egy csekket, mert a pályára hajtottam matrica nélkül. Átküldtem az útkezelőnek az adásvételit.

Június közepén kaptam egy határozatot egy budapesti Kormányablaktól, hogy a kocsit az új tulaj nem íratta át, ezért 4 hónapra kivonják a forgalomból, adja le a rendszámokat..

(A kocsira rákerestem a KAÜ-rendszerben. "Természetesen" azóta sem adták le a rendszámot és "természetesen" amikor ráhajtottak a pályára, nem volt érvényes műszakijuk.)

És most jön a csavar..ma megint levél a pályakezelőtől. Az adásvételi számukra nem elfogadható, kérik az igazolást, hogy bejelentettem a kormányhivatalba az eladás tényét..

Pechjük van, mert pont van ilyen papírom.

De ez nem a sz*patás magasiskolája?

Érdekes módon a budapesti kormányablak tudott arról, hogy a kocsit eladtam. Tudott erről a két biztosító is.

A Nemzeti Útkezelő nem tud róla. Nekik egyszerűbb balhézni és fenyegető leveleket kiküldeni.

Arra hivatkoznak, hogy fizessek 60 napon belül, különben még többet fognak rám verni, plusz perköltség.

A 60 napból 15 nap van csak hátra. Az előző levelemre is 30 napon túl válaszoltak..

Szándékosan akarnak perbe fogni..?

És azt is írták, hogy ha nem jogszerű a követelésük, a pénzt majd visszakapom..De én nem szeretnék fizetni aztán kuncsorogni, hogy adják vissza.

Hová fordulhatok?

2020. júl. 3. 18:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Annyit bukhatsz, hogy nem olyan egyszerű a sztori.

Trailerrel elvitetni valamit, nem bizonyíték. Szomszédok látták, nem bizonyíték.

A roncs autót bontóban illik leadni, ahol bontási igazolást kapsz, és ezzel véglegesen ki van vonva a forgalomból.

Nem válaszoltál. Voltak tanúk a részedről?

Egy pecsét nem jelent semmit, ha hamis.

Komolyan, nem akarlak stresszelni, érdekel engem is, hogy mi lesz ebből.

Csak leírom, hogy amit eddig te leírtál, abból lehet egy csalás/okirathamisítás/akármi is. Szóval lehet, hogy az adásvételi szerződés érvénytelen.

Beszélj az ügyvédeddel, akár mutasd meg neki ezt a fórumot, és ő is tudni fogja, hogy mit érdemes még tenni.

Lehet, hogy tennetek kell egy feljelentést a "céggel" szemben.

Mégegyszer, kívánom hogy ne legyen semmi ilyesmi, hanem csak egy alkalmazott szórakozik, de aludj rá egyet és beszélj az ügyvédeddel.

2020. júl. 3. 22:20
 12/20 A kérdező kommentje:

Huhh.

Egy fejléces, vonalkódos papír az adásvételi szerződés. Interneten szabályos oldaluk van. Holnap rájuk keresek a cégek között.

Tanú persze nem volt. Saját részről. Egy 20 000 Ft-os szar miatt ezt nem gondoltam akkor bajnak - nem milliós kocsiról volt szó - de persze azért basszuskulcs...

Azt mondták, ki fogják vonni a forgalomból én pedig azt hittem, h széjjel szedik és alkatrésznek eladják.

A KAÜ rendszerben fel vannak töltve a leműszakiztatott autók, szépen gatyába rázták.

Van még 8 napjuk önszántukból - kivonatni a kocsit, utána lépni fog a hatóság. Majd figyelem a rendszert, hogy kivonták-e. Beszélek megint az ügyvéddel.

Leellenőriztem a csekket. Nem áprilisi, hanem május 16. Akkor mentek a pályára pont ott, ahová a kocsit - telephely - vitték. És május 22-én leműszakiztatták.

2020. júl. 3. 22:48
 13/20 anonim ***** válasza:

"Egy fejléces, vonalkódos papír az adásvételi szerződés. Interneten szabályos oldaluk van. Holnap rájuk keresek a cégek között."

Hívd fel őket. Sokminden kiderülhet, ha már akkor tagadják a vételt.

Te eladtad az autót.

Adásvételivel bementél 8 napon belül a kormányablakhoz ezt bejelenteni.

Nekik 15 napjuk lett volna arra, hogy ők is bejelentsék ezt, eredetvizsgával együtt.

Ezt nem tették meg?

Továbbra is a neveden van az autó, amit újra forgalomba helyeztek és műszaki vizsgát kapott? A te neveden?

"Van még 8 napjuk önszántukból - kivonatni a kocsit, utána lépni fog a hatóság."

Ezt hogy érted? Már rég túl vannak a határidőkön, vagy a kormányablak hibázott egy oltári nagyot.

Mára én OFF, majd érdekenek a fejlemények.

2020. júl. 3. 23:13
 14/20 A kérdező kommentje:

na szóval volt egy örökölt kocsi, kb. 600 ezret ért. sajnos a fiam összetörte. másfél évig tartott a hagyatéki, addig "szívtam" vele, mert fizetni kellett utána a biztosítást. 4- 500 ezerre saccolták a javítást azok, akikkel megnézettem. plusz szállítás. plusz műszaki. nem érte meg megjavíttatani. nekem

interneten vettem fel a kapcsolatot egy roncsautókat felvásárló céggel. (annyira nem volt roncs, hogy bontóba kellett volna leadni, az én szememben volt annyira roncs, hogy nem akartam már utána fizetni. és nem akartam a házam előtt kerülgetni.)

hozták az adásvételit. tény, hogy alá volt íratva két tanúval. ezen nem akadtam fent, lehet hogy itt belém lehet állni, de most már ez van

másnap bejelentettem a kormányablaknál, hogy eladtam. szerintem ők ezen buktak meg. az emberek nagy többsége - én legalábbis azt hiszem - nem megy a kormányablakhoz bejelenteni az eladást. várnak arra, hogy a másik majd úgyis a nevére veszi

hát ők nem vették a nevükre és nem fizették ki a vagyonszerzési illetéket. az én városom kormányablaka átküldte (átküldhette) a budapesti kormányablakhoz az én bejelentésemet - vagy van egy közös rendszerük, ezt nem tudom...-, és ők kiküldtek nekik (meg nekem is) egy határozatot június elején arról, hogy adják le a rendszámot 4 hónapra. a határozat kb. 7-8 nap múlva lesz jogerős. ha addig nem intézkednek, adó módjára hajtják be rajtuk a ki nem fizetett vagyonszerzési illetéket

A KAÜ-rendszerben lehet látni a kocsi életútját. szinte biztos, hogy még mindig az én nevemen van. 2 tulajdonost jelez a rendszer. az egyik az apám volt, a másik pedig én

sztem ők erre (is) játszanak. ha az eladó nem jelenti be az eladás tényét - mert nem annyira birka módjára jogkövető, mint én -, megspórolnak egy csomó átírási meg egyéb költséget

hát ez most nem jött be nekik

másodjára ott hibáztak, hogy rámentek a pályára matrica nélkül

remélem, nem lesz belőle bírósági ügy. mert nem hiányzik. de valahogy az az érzésem, hogy ők nem először csinálták ezt meg. megveszik, kijavítják, eladják az előző tulaj "aláírásával" és megspórolnak egy csomó pénzt

off. pont az előre kitöltött "két tanú" miatt éltem a gyanúperrel és mentem be a kormányablakba. eddigi életemben egyetlen egy kocsit adtam el, ott ezt nem éreztem szükségesnek, szépen át is íratták a nevükre.

meg azért is, mert AMIKOR MÁR a traileren volt a kocsi, a vevő a telefonba odaüvöltözte, hogy maximum 20 ezre ad érte. (a vételárban előzetesen 50 ezerben állapodtunk meg)

2020. júl. 4. 06:49
 15/20 A kérdező kommentje:

a kocsi papírjai, biztosításai - amíg apámnál és nálam volt - rendben vannak. fényképek is készültek a törött autóról. a forgalmiját és az új törzskönyvet beszkenneltem. az sms- amiben megírták, hogy melyik telephelyre küldjem utánuk majd a törzskönyvet -, szóval az is megvan. az ajánlott levél tértivevénye megvan

(a kocsit szinte másnap eladtam, ahogy a nevemre került. a törzskönyvet postán küldték ki, később..)

itt max. a tanúk miatt állhatnak belém. de pont attól lettek gyanúsak, és jelentettem be az eladást.

2020. júl. 4. 07:06
 16/20 anonim ***** válasza:

Hívd fel őket.

Ha tagadják a vételt, mehet a rendőrségi feljelentés.

2020. júl. 4. 08:43
 17/20 A kérdező kommentje:

még az jutott az eszembe, hogy ha az enyém a kocsi, akkor miért is van náluk?

találtam a neten is pár kellemetlen esetet, az ilyen módon megszerzett adatokkal telefonokat rendeltek interneten részletre és jött a csekk a régi autótulajdonosnak a telefon részleteiről.

továbbra is azt gondolom: ők azzal "játszanak", hogy azt mondják, a kocsit majd ki fogják vonatni a forgalomból. ekkor az eladó nem intézkedik semmit - nem jelenti le az eladást, mert minek, úgyis ki lesz vonatva a forgalomból -, ők meg felújítják és hamisított aláírással eladják. ha 10 kocsiból heten nem jelentik le, nyert ügyük van. törzskönyv, forgalmi, talán eredetiségi vizsgálat is, és vagyonszerzési illeték

szólok a rendőrségnek

2020. júl. 4. 08:59
 18/20 A kérdező kommentje:

arra még tudtok válaszolni, hogy a műszakit nélkülem hogy tudták lezongorázni? illetve a biztosítást?

vagy ahhoz nem kell az én aláírásom? nem kell egy meghatalmazás? bárki elviheti a kocsimat az engedélyem nélkül műszaki vizsgára?

2020. júl. 4. 09:01
 19/20 anonim ***** válasza:
76%

Nem értem mi ez a felesleges majrézás. Neked meg van a papírod róla, hogy eladtad, lemásolod és elküldöd a nusz-nak.

Nem értem mit pörögsz ilyen hülyeségeken, hogy aki megvette hogy sz*patja magát? Az adásvétel megtörténtéről és a kijelentésről nekem megvan minden igazolásod, semmilyen felelősség nem terhel, ha jogi útra terelik akkor sincs semmi, mert a bejelnetést mulasztották el, az sem a te sarad..

Az ügyvéd is elmondta értelmesen mit kell csinálnod, akkor miért értetlenkedsz? Unatkozol?

2020. júl. 4. 11:58
 20/20 A kérdező kommentje:
nem unatkozom..de ez a két, előre beírt tanúval elém lökött adásvételi eléggé elgondolkodtatott
2020. júl. 4. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!