50 évesen érdemes még megtanulni magán repülőgépet vezetni?
2es vagyok. Ebben az esetben PPL ajánlott. Kell venned egy gépet magadnak, ha nem akarsz mindig bérelni. Mondjuk Cessna 150 vagy 152 jó lehet belföldi közlekedéshez.
Itt tudsz nézelődni, érdemes valami hozzáértő embert is elvinned, ha úgy döntesz, veszel egyet. Utána a tárolást kell még megoldanod, van elég sok hazai reptér, ahol tudod tárolni. Óránként kb 10-15 ezer ft az üzemanyag, éves tárolás kb 3-800 ezer forint, persze van drágábban is, biztosítás éves díja is ilyen nagyságrendű. Ezen felül van még a karbantartás, ami teljesen attól függ, mennyi órát repülsz vele milyen gyakran, de könnyen lehet 1 millió ft évente, ha hetente repülsz.
És ez még csak nem is a teljes lista.
Ha havonta csak 1-szer 2-szer repülnél, akkor egyszerűbb és valószínűleg olcsóbb, ha alkalmanként bérelsz egy kis Cessnát. Esetleg amit lehet, hogy összeálltok egy baráttal, ismerőssel, és ketten vesztek egy gépet, hogy jobban ki legyen használva. Édesapámék 3-an vettek egyet, mostanra már csak 2-en tulajok, a 3. fél kiszállt. És az egy ennél olcsóbb gép volt, sokkal kevesebb fix fenntartási díjjal.
Miért lettem lepontozva? :( Próbáltam segítőkész választ írni, akkor még nem tudtuk, mi a célja a repüléssel, ezért írtam, hogy ha csak simán a repülés érdekli, vannak kézenfekvőbb megoldások is.
#2 #6
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!