Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 50 évesen érdemes még megtanul...

50 évesen érdemes még megtanulni magán repülőgépet vezetni?

Figyelt kérdés
2020. júl. 2. 10:19
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha milliomos vagy, és magad akarod vezetni a gépet, akkor igen.
2020. júl. 2. 10:21
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Az, hogy érdemes-e a számodra, mi nem tudhatjuk, mkvel nem ismerjük a körülményeket, céljaid. Egy PPL képzés itthon nagyjából 1,5-2 millió forint, utána repülhetsz kisebb gépekkel jó látási viszonyok között (azaz ködben, felhőben nem). Ez nemzetközi szinten elég olcsónak számít amúgy. Ha csak simán a repülés érdekel, akkor olcsóbb a motoros vitorlázó képzést megcsinálni, de annál még olcsóbb és szerintem érdekesebb a sima vitorlázó tanfolyam. Illetve az elég stabil alapokat ad, ha később PPL-t is meg akarod csinálni. A vitorlás tanfolyamok általában ősszel kezdődnek, télen megtanulod az elméleti alapokat, majd tavasszal oktatóval elkezded a gyakorlatot is megtanulni, B vizsga, C vizsga stb. Ha elég ügyes és kitartó vagy, F a vége, de oda nem mindenki jut el, aki elkezd vitorlázni.
2020. júl. 2. 11:03
 3/10 A kérdező kommentje:
A cel az egyik repuloterrol a masikra eljutas. Nem hobbyszintrol van szo hanem kozlekedesrol, s nyilván nem apropenzrol hanem arról hogy most lett ra penz, fiatalon viszont nem volt.
2020. júl. 2. 11:38
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
Akkor szükséges legalább látva repüléshez szükséges sikeres vizsga, repülőgép vásárlás, havi rendszerességgel fizetni a repülőtérnek a tárolásért, kiszolgálásért stb. Vágj bele, ha a pénz nem számít.
2020. júl. 2. 11:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszi de ezeket eddig is tudtam. Nyilvan tarolni kell a gepet, nem lehet orokke fent
2020. júl. 2. 11:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok. Ebben az esetben PPL ajánlott. Kell venned egy gépet magadnak, ha nem akarsz mindig bérelni. Mondjuk Cessna 150 vagy 152 jó lehet belföldi közlekedéshez.

[link]

[link]

Itt tudsz nézelődni, érdemes valami hozzáértő embert is elvinned, ha úgy döntesz, veszel egyet. Utána a tárolást kell még megoldanod, van elég sok hazai reptér, ahol tudod tárolni. Óránként kb 10-15 ezer ft az üzemanyag, éves tárolás kb 3-800 ezer forint, persze van drágábban is, biztosítás éves díja is ilyen nagyságrendű. Ezen felül van még a karbantartás, ami teljesen attól függ, mennyi órát repülsz vele milyen gyakran, de könnyen lehet 1 millió ft évente, ha hetente repülsz.

És ez még csak nem is a teljes lista.

Ha havonta csak 1-szer 2-szer repülnél, akkor egyszerűbb és valószínűleg olcsóbb, ha alkalmanként bérelsz egy kis Cessnát. Esetleg amit lehet, hogy összeálltok egy baráttal, ismerőssel, és ketten vesztek egy gépet, hogy jobban ki legyen használva. Édesapámék 3-an vettek egyet, mostanra már csak 2-en tulajok, a 3. fél kiszállt. És az egy ennél olcsóbb gép volt, sokkal kevesebb fix fenntartási díjjal.

2020. júl. 2. 12:08
 7/10 anonim válasza:
100%
Szerintem igen. Miért ne? 50 évesen is él az ember, nem áll meg az élet.
2020. júl. 3. 12:42
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Miért lettem lepontozva? :( Próbáltam segítőkész választ írni, akkor még nem tudtuk, mi a célja a repüléssel, ezért írtam, hogy ha csak simán a repülés érdekli, vannak kézenfekvőbb megoldások is.

#2 #6

2020. júl. 3. 13:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem en voltam
2020. júl. 6. 12:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Gondolom :) Csak nem értem a miértet. Ez van.
2020. júl. 6. 12:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!