Ha taxit hívok, és az nem hajlandó elvinni, akkor miért kell kifizetem a kiszállási díjat?
Figyelt kérdés
Taxit hívtam a címemre, és a kiérkező sofőr nem vitt el, mert a diszpécsernek nem jeleztem, hogy kutyám is van. Egy éves spániel, nem nagy kutya, elfér az ölemben is, és volt pórázom is! A sofőr azt mondta, hogy 700forintot kell fizetnem a kiszállásért, különben többet nem küldenek taxit a címemre.2020. jún. 27. 08:22
11/12 anonim válasza:
Jelen esetben nem "nem hajlandó elvinni", hanem minden cégnek van egy szabályzata. Jelen esetben valószínűleg az a policy, hogy kutyát nem szállítanak. Valószínűleg többek között azért, mert ha a következő utas allergiás az állatra, tüsszögni fog, illetve nem mindegyik kutya jól nevelt, nem mindegyik kutya tiszta, van néhány, amelyik nyáladzik néha, stb stb. Nem lehet szabályozni másképp sajnos. Nem lehet a sofőröknél mérleg meg mérőszalag, hogy akkor 10 kg és 50 centi alatt visznek kutyát, de csak ha percenként max 2,5 szőrszálat hullat és 0,5 csepp nyál hullik ki a szájából. Megértem, hogy dühítő, meg nem feltétlenül egyértelmű, hogy szólni kell a diszpécsernek, hogy állattal vagy.
12/12 anonim válasza:
Ilyenkor szólni kell egy társaságon kivűli taxisnak és megegyezni vele szóban.
Nyilván lesz olyan akivel meglehet egyezni és elvisz.
Persze lehet hogy borsos árat fog számolni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!