Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha taxit hívok, és az nem...

Ha taxit hívok, és az nem hajlandó elvinni, akkor miért kell kifizetem a kiszállási díjat?

Figyelt kérdés
Taxit hívtam a címemre, és a kiérkező sofőr nem vitt el, mert a diszpécsernek nem jeleztem, hogy kutyám is van. Egy éves spániel, nem nagy kutya, elfér az ölemben is, és volt pórázom is! A sofőr azt mondta, hogy 700forintot kell fizetnem a kiszállásért, különben többet nem küldenek taxit a címemre.

2020. jún. 27. 08:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%
Hülye lennél kifizetni, hisz nem kaptál semmi szolgáltatást. Én 2éve a nőveremnél segítettem betonozni, és éngem sem vitt haza a taxi, mondván, hogy munkaruhában voltam, és összepiszkolom az autót. Pedig nem hagyott volna foltot, de a taxisok ilyen bunkók. Tőlem legalább nem kért pénzt, csak elment.
2020. jún. 27. 08:28
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Mondani kellet volna rendelés kor,hogy kutyával vagy.
2020. jún. 27. 08:51
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Mert nem úri passzióból nem vitt el, hanem mert egy lényeges tényt ( hogy kutyával utaznál), elhallgattál. Neki pedig így feleslegesen oda kellett mennie a címedre. És az lényegtelen hogy mekkora a kutyád. Erre hivatkozni pont olyan, mintha nem dohányzó kocsiba akarnál beszállni égő cigivel, arra hivatkozva hogy pici cigi, és végig a szádban lesz.

Tudomásul kell venni hogy nem mindenki rajong az állatokért, az állat a szőrét is hullatja, nyáladzik is, a mancs, szőre sem olyan mint egy ruha, cipő az emberen, és vannak akik pld. kifejezetten allergiásak a kutyaszőrre.

2020. jún. 27. 09:05
 4/12 anonim ***** válasza:
71%

Mert te mondtad nekik hogy kutyád van amikor rendelted a taxit?

Bármilyen furcsa is az emberek nagyobb része nem szeret kutyás autóban utazni.

Márpedig ha valami autóban kutyát visznek akkor ott marad a szőre és a szaga is, a többit ne is mondjuk.

Teljesen igaza volt a taxisnak.

Ha egy taxiban malacot szállítanának akkor se ülne bele utána lehet senki, ezt vedd figyelembe.

2020. jún. 27. 09:34
 5/12 A kérdező kommentje:
A kutyámnak nem hullik a szőre, és nem is büdös! Elfér az ölemben akár egy táska.
2020. jún. 27. 09:37
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
És miért nem mondtad meg amikor hívtad ???
2020. jún. 27. 09:42
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

ma 09:37

Oké, ha nem akarod érteni, nem érted.

Jó hőbörgést!

2020. jún. 27. 09:42
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Itt te vagy a hunyó, jól tette a Taxis
2020. jún. 27. 09:44
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

Az alapdíj felszámítása nem biztos, hogy jogszerű volt, a tiltólista viszont az volna. Más kérdés, hogy legfeljebb álnévre és a szomszéd címére rendelnél legközelebb , vagy egy másik társaságtól. Tanulópénznek jó volt.

Viszont azt tényleg tanuld meg, hogy akármilyen kicsi az a kutya és ápolt, jól viselkedik, sokan nem fognak rajongani erte. Akkor sem, ha te ezt nem érted és nem fogadod el.

2020. jún. 27. 10:15
 10/12 anonim ***** válasza:
91%

Jogszerű volt. A texis teljesítette a kérést, kiállt a címre. Te nem teljesítetted a taxitársaság weboldalán bizonyára elérhető utazási feltételeket. Ha kutyát (kerékpárt, nagy csomagot, lapra szerelt szekrényt) akarsz szállítani, azt jelezni kell előre.

Ha nem fizetted ki, felkerültél a feketelistájukra, többet nem fognak kijönni neked. 700 Ft még nem az az összeg, amiért a sofőr bemondja a "hármas bréket", és kettő perc múlva megjelennek falkában...

2020. jún. 27. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!