Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jeges úton,10 cm-s hóval,...

Jeges úton,10 cm-s hóval, hóesésben lehet használni robogót vagy kerékpárt?

Figyelt kérdés

2020. jún. 25. 16:00
A kérdező szavazást indított:
Robogót lehet
Kerékpárt lehet
Egyiket sem lehet, más alternativákat kell keresni
Mindkettőt lehet
13 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de nem ajánlott.
2020. jún. 25. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Robogóra lehet venn téli gumit (bicóra nem tudom), ez valamennyit segít, de: jeges úton semmivel nem lehet közlekedni, hóban, hóesésben nagyon óvatosan lehet menni, de nem ajánlott.
2020. jún. 25. 16:07
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

robogónak kicsi a kereke, bicikli túl könnyű

egy 200 kilós motorral lehetne esetleg menni könnyen

2020. jún. 25. 16:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet.
2020. jún. 25. 16:08
 5/9 A kérdező kommentje:

Tehát ez esetben mondhatni az autón kivül nincs más választás az ország jelentős részén.

Tömegközlekedés borzalmas errefelé,2-4 órát kell várni járatokra

2020. jún. 25. 16:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Megpróbálhatod bármivel, de ne attól félj, hogy elesel, hanem hogy elütnek! Az autósok többsége nem tud vezetni rendesen ilyen körülmények között, szerencsére azért, mert nemigen vannak nálunk ilyenek.
2020. jún. 25. 17:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

200 kilós motorral könnyű jeges, havas úton menni? :D Ezt gondold át újra. Ekkora marhaságot is rég olvastam, ne tippelgess, ha nem tudod a fizikáját pontosan.

Mindkettővel "lehet", de egyikkel nagyobb sz0pás, mint a másikkal. Én motoroztam már hóban, bicajoztam már hóban, és az a tapasztalatom, hogy utcai motorral, utcai gumival hóban, jégen menni nagyon nem ajánlott, és nem fogsz 15-nél gyorsabban haladni. Én 230 kg-os motorral mentem, utcai gumival. Borzalmas élmény volt. Ha nem teljesen vízszintes a talaj, egyből csúszik oldalirányba, ami nagyon hamar boruláshoz vezethet, nem mindig lehet korrigálni (olyan, mint a mély homok egy picit), nem segít, ha lerakod a lábad, mert nem tudsz súlyt helyezni rá.

Bicajjal vállalhatóbb, mivel csak 10-15 kg, kevésbé vezetik meg a nyomok a kerekeket. Megfelelő gumi kell rá, MTB kell, nem országúti, és egész vállalható. Ennél még eggyel jobb a fatbike. De az meg az év többi részén nem olyan praktikus. Cserébe hóban tök jó.

Az is negatívum még, hogy akármelyik 2 kerekűvel akarsz hóban menni, megfelelő minőségű ruházat kell. Futárkodtam bicajjal, motorral is szoktam telente menni, tehát ez mind saját tapasztalat. Mindkettőnél elég hosszadalmas folyamat a ruházat fel- és levevése.

Robogóra van téli gumi, de az se jéghez van, hóban sem kellemes.

2020. jún. 25. 17:29
 8/9 TR75 ***** válasza:
Bringára is van szegecses külső, egy Mitas Frosterrel vagy Gripper Ice-szal (a 240 szegecsessel) simán elmész tükörjégen is.
2020. jún. 25. 17:29
 9/9 A kérdező kommentje:

7-es

Köszönöm az igényes választ!

2020. jún. 25. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!