Jeges úton,10 cm-s hóval, hóesésben lehet használni robogót vagy kerékpárt?
robogónak kicsi a kereke, bicikli túl könnyű
egy 200 kilós motorral lehetne esetleg menni könnyen
Tehát ez esetben mondhatni az autón kivül nincs más választás az ország jelentős részén.
Tömegközlekedés borzalmas errefelé,2-4 órát kell várni járatokra
200 kilós motorral könnyű jeges, havas úton menni? :D Ezt gondold át újra. Ekkora marhaságot is rég olvastam, ne tippelgess, ha nem tudod a fizikáját pontosan.
Mindkettővel "lehet", de egyikkel nagyobb sz0pás, mint a másikkal. Én motoroztam már hóban, bicajoztam már hóban, és az a tapasztalatom, hogy utcai motorral, utcai gumival hóban, jégen menni nagyon nem ajánlott, és nem fogsz 15-nél gyorsabban haladni. Én 230 kg-os motorral mentem, utcai gumival. Borzalmas élmény volt. Ha nem teljesen vízszintes a talaj, egyből csúszik oldalirányba, ami nagyon hamar boruláshoz vezethet, nem mindig lehet korrigálni (olyan, mint a mély homok egy picit), nem segít, ha lerakod a lábad, mert nem tudsz súlyt helyezni rá.
Bicajjal vállalhatóbb, mivel csak 10-15 kg, kevésbé vezetik meg a nyomok a kerekeket. Megfelelő gumi kell rá, MTB kell, nem országúti, és egész vállalható. Ennél még eggyel jobb a fatbike. De az meg az év többi részén nem olyan praktikus. Cserébe hóban tök jó.
Az is negatívum még, hogy akármelyik 2 kerekűvel akarsz hóban menni, megfelelő minőségű ruházat kell. Futárkodtam bicajjal, motorral is szoktam telente menni, tehát ez mind saját tapasztalat. Mindkettőnél elég hosszadalmas folyamat a ruházat fel- és levevése.
Robogóra van téli gumi, de az se jéghez van, hóban sem kellemes.
7-es
Köszönöm az igényes választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!