Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megbüntetnek ha kilóg a fara?

Megbüntetnek ha kilóg a fara?

Figyelt kérdés
Ha egy 5 méteres parkolóba beparkolok egy 5,4m-es furgonnal és kilóg a farából 40centi az büntetendő? Vagy az 5méteres parkolóba maximum 5méteres autóval parkolhatok? Mitől vagy mi számít közlekedés akadályozásnak?

2020. jún. 18. 14:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Beállsz két helyre, nem tudsz mást csinálni. Én is ezt szoktam ilyen nagyobb járművel soha nem büntettek érte, még Németországban sem.

Azért nem csinálnak 6 méteres parkolókat, mert 100 autóból 99 max. 5 méteres. Tök hülyeség lenne a parkolóhelyek 10-20 %-át beáldozni, azért mert néha felbukkan egy-egy teherautó.

2020. jún. 19. 09:45
 12/14 A kérdező kommentje:
11- Ez hasznos válasz! Meglátszik hogy aki tapasztalatból válaszol teljesen értelmes választ tud adni! Még egy kérdésem lenne, ha ingyenes nonstop parklóban parkolok le akkor, bármennyi ideig ott parkolhatok egy camper furgonnal és a furgonba benne is élhetek, vagy erre nem tudsz választ adni? A távolabbi munkkákat csak így lehet olcsón megúszni és elérni!
2020. jún. 19. 10:02
 13/14 A kérdező kommentje:
11- Te merőleges parkolóba 2 szemben lévő parkolót foglaltál el vagy párhuzamosan parkoltál be 2 helyet? Illetve 2 szemben lévő parkolóba be lehet parkolni egy nagy furgonnal vagy csak párhuzamosan lehet elfoglalni 2 helyet?
2020. jún. 19. 10:09
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha ingyenes és nonstop, akkor nyilván bármeddig ott állhatsz. Hogy benne aludhatsz-e, az az adott ország/parkoló hely szabályaitól függ. A legtöbb nyugat-európai országban tilos az autóban aludni, Magyarországon azt hiszem nem tilos.

Mindkettő előfordult már. Sőt olyan is volt, hogy 3-4 merőleges helyre álltam be párhuzamosan. Szűk utca volt mindkét oldalon merőleges parkolókkal. Mivel nehéz cuccokat vittem, irreális lett volna többszáz méterről odacipelni.

2020. jún. 19. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!