Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi lehet az alábbi fékhiba oka?

Mi lehet az alábbi fékhiba oka?

Figyelt kérdés
Ma a nagy felhőszakadás közben mentem az autómmal (kalos) kb.2 km-t semmi probléma nem volt. Majd mikor hazaértem azt tapasztaltam hogy a kézifékkar függőleges állásig felhuzható ellenállás nélkül. Gondoltam meglazult a bovden.... Mentem vele még egy kört amikoris azt tapasztaltam hogy gyengébben fog az üzemi fék is, feltételeztem a hátsó fék "ment el". Gondoltam dobfék hiba ez magyarázná a kézifékkart is. Csináltam egy féktesztet, satufékeztem, ekkor viszont hirtelen helyre állt a fék és a kézifékkar is újra rendesen működött és fogta is az autót rendesen. Ezután semmi roblémát nem tapasztaltam. Okozhatott a víz ilyen átmeneti problémát a hátsó fékekben?

2020. jún. 14. 21:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy nem a víz okozta.

Ha vizes lesz a fék a kéziféket akkor se lehet jobban behúzni, csak legfeljebb gyengül a hatása a vízes fék miatt.

2020. jún. 15. 08:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szét kellene szedni a dobféket, és megnézni a helyreállító rugókat.

Azok szoktak elrozsdásodni, majd eltörni.

A jobbak rozsdamentes acélból vannak, az olcsók elrohadnak, vékonyak, stb.

2020. jún. 18. 07:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Igazad volt, rugó tört és végül befogott a fék és ott maradtam.
2020. júl. 3. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!