Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit képzelnek a biciklisták,...

Mit képzelnek a biciklisták, hogy nekemjönnek, egy szabályosan közlekedő gyalogosnak?

Figyelt kérdés

széll kálmán téren ahol van a villamos megálló, ott van a feljáró lépcső meleltt egy piros bicikliút.

Azon a bicikliúton van egy frissen felfestett zebra.

Én lelépek a zebrára, már a 2. sávnál tartok amikor 2 centire megy el előtte egy bringás. És egyből beszól, hogy normális vagY? nem látod, hogy jövök? Én meg visszaszólok, hogy már bocs, de nem látod a zebrát?

Ezután odalép még pár gyalogos hozzám és "nekem esnek" azzal ,hogy a biciklistának nem kell megállnia. ugyanolyan gyalogos, mint mindenki..

Ez rettentő szomorú. fogalmuk sincsen a kreszről és még úgy osztják az észt. A biciklista NEM GYALOGOS!! járművel közlekedik! Akkor gyalogos, ha tolja!.

A zebrán áthaladó gyalogossal szemben NINCS elsőbbsége a járművel közlekedőnek!!!

2020. jún. 11. 11:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"talán mert egy őrült és felgyorsított? "

Lol, nyilván ez meg egy teljesen hétköznapi viselkedés :D

Akkor meg mi értelme a kérdésnek? Akkor azt az egy biciklistát kéne megkérdezni, hogy ő miért gyorsít gyalogost látva.

2020. jún. 11. 12:35
 12/22 A kérdező kommentje:

Figyelj. tudom mire megy ki a játék nem bírod elviselni hogy egy biciklistával szemben igaza van egy gyalogosnak.

Akkor mégegyszer elmagyarázom. 20 méterre volt tőlem a kerékpáros. Én lelépek, mert 20 méterről bőven van ideje lelassítani, vagy magállni. Erre nem lassít, hanem az orrom előtt megy el.

Érted már? "talán mert egy őrült és felgyorsított? " ezt csak azért írtam, mert biztos örülsz neki :/

2020. jún. 11. 12:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én aztán minden gond nélkül elviselem és igazat adok neki hogy neked volt elsőbbséged. Csak ennek a hőbörgésnek nincs semmi értelme, illetve közöltem hogy az elsőbbséged semmitől nem fog megmenteni, ettől még neked ugyanúgy körültekintően kéne közlekedni.

Plusz egy biciklista miatt megbélyegezni és számonkérni en bloc a biciklistákat esztelen általánosítás, de ez már mellékes...

2020. jún. 11. 12:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ volt-e sárga felfestés. Mert ott tényleg nem kell megállnia, és leszállni, gyalogos módra váltva átkelni a zebrán.
2020. jún. 11. 12:52
 15/22 A kérdező kommentje:

Leírtam. Piros bicikliút, fehér zebrával. kétsávos norál bicikliút. A kresz szerint arról le sem hajthatnak, vagy különben tolniuk kéne..

Én legyek körültekintőbb? Nemár. Leléptem a zebrára, 4x annyi helye volt megállni, mint amennyire szüksége lenne.

2020. jún. 11. 14:38
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

"Én legyek körültekintőbb? "

Helyetted senki más nem lesz az.

"Leléptem a zebrára, 4x annyi helye volt megállni, mint amennyire szüksége lenne."

És ez vajon vígasztalni fog, ha legközelebb elcsapnak?

2020. jún. 11. 14:41
 17/22 A kérdező kommentje:
DE mégis mit csináljak? Várjam meg, míg elmegy minden bringás, vagy legyen minimum fél kilóméter köztünk? Ezt te sem gondolod komolyan...
2020. jún. 11. 15:15
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés arra volt jó, hogy kiadd a dühödet, gondolom ahhoz már kevésnek érezted a benned dúló energiát, hogy azokkal rendezd le a dolgot, akikkel konfliktusod van.
2020. jún. 11. 16:06
 19/22 A kérdező kommentje:

Nem dehogy. az egyik túlreagáló nagyesző nézelődő, akinek ráadásul semmi köze nem volt az egészhez rendőrt hívott, mert nem vagyok normális, hogy lelépek a zebrára. Kijött a rendőr. egy nő és egy férfi. ők helyretették a nézelődőket. A biciklist pedig megbüntették 30e Ft-ra szabályszegését és közúti veszélyeztetésért.

Ez telejsen rendben van. a kérdésben csak az áll, hogy miért támadtak nekem? Egy őrült biciklista nem állt meg a zebránál amikor én a felénél jártam, ezért majdnem elütött. Megbüntették érte. Ez oké. de ez előtt ő is és még sokan mások nekem támadtak, mert szerintük n vagyok a hülye aki a biciklista útjába lép. És mint írtam kb 20 méter volt köztünk. 20 méter tudod mennyi egy közepesen lassú tempóban érkező biciklistának? bőven elég, hogy kicsit is lelassítson és elengedjen. Úgyhogy ne mond azt, hogy rosszul mértem fle a távolságot. Én is kerékpározom, van benne tapasztalatom!.

Ráadásul egyáltalán nem azért léptem le, emrt "biztos nem fog megállni, ezért megleckéztetem". hanem azért, mert én hülye gondolkozni mertem és gondoltam, hogy legalább lelassít ezen a hatalmas távolságon, ha már az elsőbbségét élvező gyalogos, a ZEBRÁN van.

2020. jún. 11. 18:20
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy most már rendőr is szerepel a történetben, érdekes, hogy eddig szó sem volt róla. Még a végén kiderül, hogy a bringás Karácsony Gergely volt!
2020. jún. 12. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!