Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért ilyenek az emberek?

Miért ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés
Már többször mondták nekem is, hogy ha jó állapotú autót szeretnék venni olyan áron hogy megérje, akkor külföldön nézelődjek. És tényleg, de nem értem, hogy miért van az, hogy Magyarországon sokan olcsón akarnak venni mindent, de eladni persze drágán miután már leamortizálták a kocsit?

2020. jún. 10. 09:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Külföldi eladó sem hülye. Ugyanúgy átvernek, a lelakott vackot adják el nekünk. Nézzed a becsületes nepper sorozatát, sok lukra futás van benne. Kimegy, a gyönyörűként meghirdetett autóért németbe, aztán ott kiderül, hogy körbe van parkolva, darabokban a beltér és egyébként is ömlik belőle a füst.

Nem garantáltan találsz jobb autót kint. Egy nagy előny van: nagyobb a piac.

Viszont halom költséggel jár, egyrészt a szállítás, másrészt az üzembe helyezés. Jól meg kell gondolni.

2020. jún. 10. 09:06
 2/10 A kérdező kommentje:
Lakik kint rokonom, voltam kinnt többször. Ahol nézelődtem, ott találtam bőven olyan kocsit ami megéri, szinte hibátlan állapotú kívül-belül és sokkal olcsóbb mint egy ugyanolyan állapotú Magyarországon. Ez is igaz, hogy ez azért is mert nagyobb a piac, nagyobb eséllyel talál jó kocsit az ember.
2020. jún. 10. 09:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer hoztam külföldről autót, persze nem most volt, hanem még a múlt században :-) Nagyon jó kis autó volt, jó áron, viszont az, hogy behozzam Magyarországra, forgalomba helyezzem, stb., na az egy őrület volt. Időben is sok volt, és pénzben is. A végén összeadtam, akkor az jött ki, hogy azért a pénzért simán vehettem volna itt egy fiatalabb autót. Csak azért nem idegesített, mert az autót azt ajándékba kaptam, és nekem csak az itthoni költségeket kellett kifizetnem.

Már amikor a határon órákat vártunk a papírokra, akkor megfogadtam, hogy a büdös életbe nem hozok még egyszer autót külföldről. Pedig a neheze még csak utána jött :-)

Manapság biztosan egyszerűbb a behozatal, viszont az a hátrány, hogy rengetegen hoznak autót, nem csak magyarok, és így kereslet-kínálat alapján kicsi a választék az igazán jó ajánlatoból.

2020. jún. 10. 09:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Én repülővel mentem ki direkt azért, hogy ha találok jót akkor azzal jövök haza.
2020. jún. 10. 09:27
 5/10 anonim válasza:
100%
Hát ez bizony így van. Hazánkban az autó tönkre tétele a divat, nem a gondozása, de ez a népcsoportunk-embertípusok összetételén múlik elsősorban.
2020. jún. 10. 09:42
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 de nem is ezzel lenne az igazi gond, hanem olyan áron akarják eladni hogy az valami elképesztő. De fordított esetben ők is a fejüket fognák....
2020. jún. 10. 10:36
 7/10 anonim ***** válasza:
28%

Nézd ha nem jó neked az az ár amit mondanak, akkor menj és válogass máshol.

De nyilván akik sokra tartják, csak eladják egyszer mert különben le menne az ára.

2020. jún. 10. 11:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Magyarországon túlárazás van a használtpiacon.
2020. jún. 11. 00:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért ilyenek az emberek? Nem is értem. Te nyilván drágán szeretsz megvenni, és olcsón eladni dolgokat.
2020. jún. 11. 17:43
 10/10 anonim ***** válasza:
az árképzés itthon úgy működik, hogy megnézi a neten, hogy mennyiért kínálják a hasonló autókat, mint az övé, és erre rátesz még egy kicsit, hogy legyen mit lealkudni, és meghirdeti. A következő szintén a meghirdetett árak alapján teszi fel az ő autóját.. és így tovább. Az áruk pedig mindig egy picivel több lesz.
2020. jún. 12. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!