Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tegyek feljelentést, vagy nem...

Tegyek feljelentést, vagy nem éri meg?

Figyelt kérdés
Ma délután egy kereszteződésben nem adtam elsőbbséget egy motorosnak. Rosszúl mértem fel a távolságot, mert biztos jött legalább 80-90el lakott területen, és mire kifordúltam már a egyből a hátamnál lett. Nem történt baleset, meg tudott állni, de sokáig dudált a hátamnál, és illetlen dolgokat integetett. Tudtam, hogy hibáztam és elakadásjelzővel jeleztem, hogy "bocsánat". Aztán megelőzött, és mikor mellém ért leütötte a tükrömet és továbbhajtott. Nem kezdtem üldözni, mert esélytelen lett volna, és a rendszámát sem láttam. Csak annyit tudok, hogy zöld sportmotor volt, és fekete bukósisak. Fűtött elektromos tükröm van, bontottan sem olcsó.

2020. máj. 9. 22:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
15%
Azért ez bírósági nem állna meg a helyét. A helyedben behuznam fülem farkam és hálát adnék az égnek hogy ennyivel megúsztam.
2020. máj. 9. 22:59
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél. Ha szerencséd van, egy térfigyelő rögzítette a rendszámot és elkapják a férget.
2020. máj. 9. 23:09
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Mivel az ítélkezési gyakorlat ismeri a megtévesztő sebesség fogalmát, márpedig az 50 helyett 90 bőven ez a kategória, érdemes lehet feljelentést tenni, főleg, ha potenciálisan van bizonyíték vagy tanúvallomás, ami a motoros sebességét alátámaszthatja.

Aki azt állítja, hogy önmagában a balesethez elég az alárendelt útról érkező figyelmetlensège, szabályszegése, az bizony soha nem kanyarodott ki mèg szerencsétlen geometriájú keresztezödèsből, ahol igenis számít, hogy a védett utvonalon haladó betartotta-e a limitet.

2020. máj. 9. 23:29
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A rongálás miatt kell feljelentést tenni.
2020. máj. 9. 23:37
 15/20 anonim ***** válasza:
7%
Egyáltalán hogy tudja menet közben félkézzel lecsapni? A motoros hogy nem esik el közben? Vagy az ütés erejétől hogy nem csavarodik ki a kormánya? Szerintem nem olyan könnyű az letörni. Nekem bűzlik...
2020. máj. 9. 23:43
 16/20 anonim ***** válasza:
25%

HA betudod bizonyitani hogy jóval gyorsabban ment akkor ő lesz a hibás.

De ehhez már szakértők kellenének, amit neked fizetni kell és esetleg ha 100 %-ig megállapítják hogy ő volt a hibás akkor vissza perelheted a szakértői díjat is.

2020. máj. 10. 07:06
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

15-ös, nem olyan nehéz az...

[link]

2020. máj. 10. 07:34
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Jöhetett volna a motoros 200-zal, akkor is neki lett volna elsőbbsége. Nem olyan régen volt az, hogy 130-cal ment egy motoros lakott területen, a kocsi bekanyarodott elé, a motoros meg is halt, és 100%-ban az autó sofőrjét hozták ki felelősnek. Úgyhogy a gyorshajtónak is elsőbbsége van, maximum osztott felelősség lehet, az elsőbbség meg nem adásért, neki meg a megtévesztő sebességért, de azt sokkal nehezebb bizonyítani. Ettől függetlenül én nem tartom szép dolognak, hogyha valaki megrongálja más tulajdonát, én legalábbis örülnék, hogy megúsztam a balesetet, nem ilyennel foglalkoznék. Úgyhogy szerintem felesleges feljelentést tenni, csak nem olyan drága az a tükör, hogy megérje.
2020. máj. 10. 11:33
 19/20 anonim válasza:
100%

A tükörletörésért szerintem is érdemes lenne feljelenteni.

Ami a kereszteződést illeti, ajánlom figyelmetekbe a Dózsa György úti gázoló esetét, aki a megengedett 50-es sebesség helyett (nem tudom, pontosan mennyi azon a szakaszon) 140 körüli tempóval hajtott, mégis az előtte kanyart levágó, sajnálatos módon elhunyt sofőr is vétkes volt.

Személy szerint ilyenkor én mindig csak a gyorshajtót ítélném el, de a jog az egy makacs dolog.

2020. máj. 10. 14:44
 20/20 anonim ***** válasza:

#15!

Ha ez a véleménye, akkor bizonyára nem motorozol.

2020. máj. 10. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!