Tegyek feljelentést, vagy nem éri meg?
Figyelt kérdés
Ma délután egy kereszteződésben nem adtam elsőbbséget egy motorosnak. Rosszúl mértem fel a távolságot, mert biztos jött legalább 80-90el lakott területen, és mire kifordúltam már a egyből a hátamnál lett. Nem történt baleset, meg tudott állni, de sokáig dudált a hátamnál, és illetlen dolgokat integetett. Tudtam, hogy hibáztam és elakadásjelzővel jeleztem, hogy "bocsánat". Aztán megelőzött, és mikor mellém ért leütötte a tükrömet és továbbhajtott. Nem kezdtem üldözni, mert esélytelen lett volna, és a rendszámát sem láttam. Csak annyit tudok, hogy zöld sportmotor volt, és fekete bukósisak. Fűtött elektromos tükröm van, bontottan sem olcsó.2020. máj. 9. 22:17
2/20 anonim válasza:
Tehetsz, nem lesz eredménye. A tükör összes eleme biztosan nem sérült, valószínűleg javítható.
3/20 A kérdező kommentje:
Kisváros, nemhiszem, hogy több mint 50 motoros lenne itt. Vagy ha meg is találják nem lehetne rábizonyítan?
2020. máj. 9. 22:26
4/20 anonim válasza:
Hibáztál, örülj, hogy meg tudott állni. Ha neked megy akkor, akkor marádtál volna a lelkiismerettel, hogy megnyomorítottál egy embert. Ráadásul drágabb is lett volna mint egy tükör, akkor is ha gyorsan ment.
5/20 anonim válasza:
Valószínűleg te is felháborodtal volna fordított esetben (szerintem én is). Nem érdemes feljelentést tenni 😐 inkább örülj neki hogy sérülés nélküli megúsztátok mind a ketten. Simán lehetett volna halálos baleset belőle.
Arról nem beszélve, hogy sanszos, hogy több bírságot kapnál emiatt,, mint amennyit a tükör ér.
6/20 A kérdező kommentje:
Láttam én, hogy jön, de még messze volt. Nem számítottam rá, hogy ilyen gyors. Ha baleset történt volna, akkor az ugyanúgy az ő hibája is. A tükör most lóg, csak a vezeték tartja. A hátúlján a múanyag burkolat hiányzik, és meg sem találtam.
2020. máj. 9. 22:40
7/20 anonim válasza:
Hát nem hiszem hogy az ő hibája is lett volna. Ha volt tábla, vagy egyértelmű hogy te nem adtál elsőbbséget, akkor az a te hibád.
8/20 anonim válasza:
Jaj-jaj, micsoda helyzet, óóó mekkora kár!
Nem most kell ez a hiszti. Akkor kellett volna nyekeregni, amikor kijöttél elé a kereszteződésben.
Júj, és még illetlen dolgokat is integetett?
Hát ez borzasztó. Mesélj még.............. :)
9/20 anonim válasza:
#6: baleset esetén, attól, hogy ő nem tartotta be a sebességet, még téged ítélnélek el. Bevallottan láttad, hogy jön. Ezek után az elsőbbség megadását elmulasztottad. Volt már ilyen eset, hírekben is leadták. Szóval jobb nem erőltetni ezt.
10/20 A kérdező kommentje:
Tény, hogy elsőbbsége volt, mert főúton jött , írányváltoztás nélkül, én pedig mellékútról elé kanyarodtan. DE ha 50nel(!) jön, akkor bőven beférek, úgy hogy picit sem kell lassítania. Így sem volt az az óriási hajszálon múló vészhelyzet, csak ő reagálta túl.
2020. máj. 9. 22:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!