Törvényileg hogyan van ez? Nekem lehetne valami bajom ebből? 20/f
Figyelt kérdés
Megyünk egy autóval, ami az én nevemen van de nem én vagyok a sofőr, hanem egy haverom aki részeg.
Én nem vagyok részeg, de józan sem, olyan köztes állapot.
Namár ha ilyen esetben megállítanak a zsaruk, ő ugye megfújja meg minden, akkor velem mit kezdhetnek?
Bűnrészes vagyok mert odaadtam az autóm egy részeg embernek? Vagy hogy működik ez?
2020. máj. 5. 14:19
1/5 anonim válasza:
Emlékeim szerint igen. Olyannak adtad át a volánt aki vezetésre alkalmatlan állapotban van.
2/5 D. Brasco válasza:
Téged is ugyan úgy elővesznek mint a haverodat....az ittas vezetés,meg a volán átengedése után amit kaptok az meg nem egy bábjáték lesz......foleg ha az elfogyasztott alkohol mennyiseg miatt mar nem is szabalysertesrol hanem mondjuk bűncselekményről van szó
3/5 anonim válasza:
Mindkettőtöknek ugrik a jogsi.
Neki, mert részegen vezetett, neked, mert részeg embernek átadtad a volánt.
Remélem ez csak elméleti kérdés volt...
4/5 anonim válasza:
Jogsi el mindkettőtöknek és vaskos pénzbírság ez olyan biztos,hogy nagyon ha baleset lesz akár nem is a ti hibátokból esetleg egy felfüggesztett is lehet jobb nem kockáztatni amúgy meg részeg ember ne vezessen szar dolog fának kenődni mert feléledt benne a Schumaher.
5/5 anonim válasza:
Bizony, járművezetés tiltott átengedése bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!